Sağlık Bakanı Koca'dan MOSSAD operasyonu açıklaması

Sağlık Bakanı Koca, MOSSAD operasyonuyla ilgili açıklama yaptı. "Haddi aşan sorumsuzlara cevap" başlığında açıklama yapan Koca, İYİ Parti Milletvekili Çömez'in iddiasını yalanladı.

ABONE OL
GİRİŞ 08.01.2024 17:50 GÜNCELLEME 09.01.2024 13:51 GÜNCEL
Sağlık Bakanı Koca'dan MOSSAD operasyonu açıklaması
Sağlık Bakanı Koca'dan MOSSAD operasyonu açıklaması

İyi Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, MİT tarafından yapılan operasyonla yakalanan MOSSAD ajanlarından birinin Fatih İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde görev yapan Suriyeli sağlık personeli olduğunu iddia etmişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca o iddialara açıklık getirdi. 

Koca, operasyon kapsamındaki şahıslar arasında, iddia edildiği gibi yabancı uyruklu doktorun olmadığını, doktor olduğu iddia edilen şahsın temizlik görevlisi olduğunu belirtti.  yoktur, doktor olduğu iddia edilen yabancı uyruklu şahıs, temizlik görevlisidir. Bakan Koca ayrıca, Gazzeli hastaların bu gibi yerlerde değil, Ankara'daki büyük hastanelerde tedavi edildiğini hatırlattı.

Sosyal medyadan açıklama yapan Koca, şu ifadeleri kullandı: 

"Haddi aşan sorumsuzlara cevap

Mossad ajanlarına karşı gerçekleştirilen MİT operasyonundan milletçe gurur duyduk. Yabancı uyruklu 15 şahıs tutuklandı, 12 şahıs adli kontrol ve yurtdışına çıkma yasağıyla serbest bırakıldı, 7 şahıs sınır dışı edildi.

İstihbarat Teşkilatımızın başarısıyla gurur duyarken, milli bir meselede bile fırsat kollayan bazı kişilerin Sağlık Bakanlığımızı hedef alan yalanına cevap vermek zorunda kaldık: Operasyon kapsamındaki şahıslar arasında, iddia edildiği gibi yabancı uyruklu doktor yoktur. Eğer olsaydı, iddia sahipleri kendilerince sonuçlar çıkaracaklardı. Gerçek, olmasını istedikleri gibi değil.

Doktor olduğu iddia edilen yabancı uyruklu şahıs, temizlik görevlisidir. Operasyon sonucu çıkarıldığı adli mercilerce, adli kontrol ve yurt dışına çıkma yasağı ile serbest bırakılmıştır. Mısır uyrukludur. Avrupa Birliği ile ortak yürütülen Göçmen Sağlığı Merkezleri projesi kapsamında 2019’da işe alınmıştır. İşe alımı öncesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan güvenlik soruşturmasında olumsuz bulgu tespit edilmemiştir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca kendisine 31 Ocak 2024’e kadar çalışma izni verilmiştir. Temizlik görevlisi şahıs bugüne dek hiçbir sağlık hizmetine dâhil olmamıştır.

Şahsın “doktor” olduğu iddiası “fırsat” değerlendirme girişimidir. Çünkü iddia sahipleri, yabancı uyruklu (Suriyeli) doktorların “Güvenlik soruşturması yapılmadan, hiçbir sınava tabi tutulmadan, diploma ve vatandaşlık aldıklarını” defalarca tekrarladılar. Defalarca tekrarladıkları sözlere artık inanıyor olabilirler. Onların kendi sözlerine inanıyor olması somut gerçeği değiştirmez. Bu sözlere karşı yeniden açıklama gerekmez.

Temizlik görevlisi şahsın bir biriminde çalıştığı Göçmen Sağlığı Merkezleri hakkında tartışma konusu edilmeleri sebebiyle bazı bilgiler vermeliyim. Geçici koruma altında olan sığınmacılara sağlık hizmetleri, AB ile ortak yürütülen proje kapsamındaki Göçmen Sağlığı Merkezlerinde veriliyor. Bu merkezlerde, sadece koruma altındaki yabancılara hizmet verilmektedir.

Göçmen Sağlığı Merkezlerinde, tüm kurumlarda olduğu gibi, yabancılara çalışma izni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının Uluslararası İş Gücü Genel Müdürlüğü tarafından verilmekte, gerekli güvenlik soruşturmaları yapılmaktadır. Çalışma izni verilmemiş yabancı uyruklu biri Göçmen Sağlığı Merkezlerinde istihdam edilemez.

“Güvenlik soruşturması yapılmadan, hiçbir sınava tabi tutulmadan, diploma ve vatandaşlık alan” doktor diye bahsedilen, temizlik görevlisinin de bir anlamda “sahte doktor” haline getirildiği, böyle olması durumunda siyasi rant vaat eden iddia, şu yönüyle de şaşırtıcıdır: “Ajan olduğu tespit edilen şahıs İstanbul’da, Gazzeli hastaların tedavi edildiği bir Göçmen Sağlığı Merkezinde çalışıyormuş.” Gazzeli hastaların bu gibi yerlerde değil, Ankara’daki büyük hastanelerde tedavi edildiği herkesçe biliniyor.

Zaman kaybından ibaret gündemlere yol açanlar unutmasın: Milli istihbarat teşkilatının gurur verici başarısını başka konularla ilişkilendirerek yalan ve iftiraya sarılanların ayıbı kısa sürede ortaya çıkmıştır. Alışkanlık haline gelen yalanlarsa kişilerin kendi şahsiyetlerine suikastıdır.

Talep ettiğimiz, hakikate saygıdır!"

KAYNAK : Haber7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 62 TÜMÜ
  • Aysel Korur 3 ay önce Şikayet Et
    MOSSAD ABD'de darbe yapmaya hazırlanıyor. Biden'in seçilme şansı zora girdiği için ya Tramp'ı öldürecekler yada büyük bir darbe girişimiyle Siyonist ABD ordusu yönetime el koyacak.
    Cevapla
  • pars 3 ay önce Şikayet Et
    siz hayyatta suçlu,kabahatli olmazsınız zaten
    Cevapla
  • adil 3 ay önce Şikayet Et
    Çömez kimdir, necidir. Bu hıncı hangi mesnetten kaynaklanmaktadır.
    Cevapla
  • Bandırmalı 3 ay önce Şikayet Et
    FETÖ olayı patladığında yurt dışına ilk kaçanlardandır. Mâlesef benimde hemşerimdir...
    Cevapla
  • Ankara Davut 3 ay önce Şikayet Et
    Toplumu ilgilendirecek derecedeki iftira ve yalana ceza olsa çok çok yerinde olacak, yeter artık.
    Cevapla
  • Reis'eBelgeliİhbar: 3 ay önce Şikayet Et
    İzmir Bozyaka Hastahanesinde 9 hastaya damardan mikrop bulaştırıldığı, radyoaktif madde enjeksiyonu yapan kişinin enjeksiyon yapma yetkisinin dahi olmadığı, 4.285 hastaya verilen radyoaktif maddenin resmi giriş kaydının 9 senedir ibraz edileMEdiği, başmüfettiş raporuyla sabit. Bir savcı "kovuşturmaya yer yok" dedi, bunları ortaya çıkaran Dr'a tazminat davası açtılar, tek yargılanan o.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR