Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kırgızistan Cumhurbaşkanı ile görüştü

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, resmi ziyaret için Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te bulunan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ı kabul etti. Görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kırgızistan'a yapması planlanan resmi ziyaret ele alındı.

ABONE OL
GİRİŞ 09.01.2024 18:51 GÜNCELLEME 09.01.2024 22:19 GÜNCEL
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kırgızistan Cumhurbaşkanı ile görüştü
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kırgızistan Cumhurbaşkanı ile görüştü

Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Caparov, Fidan ile görüşmesinde, ikili gündemdeki bir dizi konunun yanı sıra sağlık, enerji ve finans sektörü ile bölgesel güvenlik hakkında görüş alışverişinde bulundu.

YÜKSEK DÜZEYLİ STRATEJİK İŞBİRLİĞİ TOPLANTISI 

Görüşmede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kırgızistan'a yapması planlanan resmi ziyaret ve Bişkek'te yapılacak Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısı ele alındı.

Caparov, Kırgızistan ile Türkiye arasındaki işbirliğinin geniş bir yelpazede gelişmesinin olumlu dinamiklerini memnuniyetle karşıladığını vurguladı.

Ticari ve ekonomik işbirliğine değinen Caparov, Kırgız-Türk Hükümetlerarası Komisyonunun Ankara'da yapılacak toplantısının ekonomik gündemin desteklenmesi açısından öneminin altını çizdi.

Fidan da misafirperverliğinden dolayı Kırgızistan Cumhurbaşkanı'na teşekkür ederek, iki ülke liderlerinin ortak çabaları sayesinde karşılıklı yarar sağlayan işbirliğinin genişletilmesiyle önemli sonuçlar elde edildiğini ifade etti.

Görüşmenin sonunda Caparov, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'a selamını iletti.

KAYNAK : AA, İHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • hakan 3 ay önce Şikayet Et
    bu hakan fidan aslan ya maşallah
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Reis ten sonra gelecek bir numara
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR