Son dakika: Meteoroloji yeni hava raporunu yayımladı! 4 ilimizde daha eğitime kar engeli..

Meteoroloji raporuna göre; ülke genelinde salı günü sağanak yağışın etkili olması beklenirken Doğu Anadolu bölgesinde ise salı-çarşamba günü kar yağışı etkili olacak. Ayrıca Trabzon, Giresun, Artvin ve Hakkari'den de tatil haberleri geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 14.01.2024 20:58 GÜNCELLEME 15.01.2024 10:04 GÜNCEL
Son dakika: Meteoroloji yeni hava raporunu yayımladı! 4 ilimizde daha eğitime kar engeli..
Son dakika: Meteoroloji yeni hava raporunu yayımladı! 4 ilimizde daha eğitime kar engeli..

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 15 Ocak pazatersi günü için yapılan son değerlendirmelere göre; Ülke genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde Hakkari çevrelerinin kar yağışlı; Güney Ege kıyı illeri ile Edremit Körfezi çevrelerinin, Batı Akdeniz kıyıları ile Doğu Akdeniz'in doğusunun, Güneydoğu Anadolu'nun batı kesimlerinin sağanak yağışlı, Toroslar Mevkii'nin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde pus ve yer yer sis görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

SALI GÜNÜ SAĞANAK YAĞIŞ ETKİLİ OLACAK

Öte yandan salı günü yurt genelinde sağanak yağışın etkili olması bekleniyor. Doğu Anadolu bölgesinde ise salı ve çarşamba günü kar yağışı etkili olacak.

İSTANBUL'A KAR YAĞIŞI GELİR Mİ?

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Yarından itibaren havalar ısınmaya başlıyor biraz. Doğu'da kar yağışı devam ediyor. Bu gece buzlanmaya çok dikkat etmemiz lazım. İstanbul en soğuk gününü geçirdi. Bu kış mevsiminde muhakkak kar yağar. Tam kışın ortasındayız şu an biz. Bundan sonra 1-1,5 aylık dönem var. Doğu Anadolu'da ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde çığ tehlikesi var.

TRABZON'DA TAŞIMALI EĞİTİME ARA VERİLDİ

Trabzon Valiliği'nden yapılan açıklamada "İlimizde gerçekleşen olumsuz hava şartları sonrası tüm mahalle yollarımız açık durumdadır. Ancak meteorolojik raporlar doğrultusunda bu gece buzlanma riski bulunduğundan ilimizdeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile halk eğitim merkezlerinde 15 Ocak 2024 Pazartesi günü sadece taşımalı eğitim yapan öğrencilerimiz için eğitime bir gün ara verilmiştir. Ayrıca engelli ve hamile kamu personeli de aynı gün idari izinli sayılacaktır" denildi.

HAKKARİ'DE EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "İlimiz genelinde son 3 gündür devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitimde yaşanabilecek olumsuzluklar ve muhtemel buzlanma riski düşünülerek, 15 Ocak 2024 Pazartesi günü ilimiz genelinde yükseköğretim kurumları hariç tüm okul öncesi eğitimi veren kreş, anaokulu, ilk ve orta dereceli eğitim kurumları ile özel öğretim kursları, Halk Eğitim Merkezleri Rehberlik ve Araştırma Merkezlerindeki eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir. Kamu kurumunda çalışan hamile ve engelli personeller de söz konusu tarihte idari izinli sayılacaktır" denildi.

GİRESUN'UN BAZI İLÇELERİNDE KAR TATİLİ

Bir tatil haberi de Giresun'dan geldi.

Kentin bazı ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime pazartesi günü ara verildiği bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kar ve buzlanma riskinden ötürü Çanakçı ilçesindeki tüm okullarda, Espiye, Tirebolu, Görele ve Eynesil ilçelerinde ise köy okullarında eğitime yarın (pazartesi) ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, Espiye, Tirebolu, Görele, Eynesil, Doğankent ve Güce ilçelerinde taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerin de bir gün izinli sayılacakları kaydedildi.

ARTVİN'DE EĞİTİME KAR ENGELİ

Artvin'de de yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için eğitime 1 gün ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları sonrası bu gece buzlanma riski bulunduğu aktarıldı.

Buzlanma riski nedeniyle Artvin'de tüm ilk ve orta dereceli okullarda, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile halk eğitim merkezlerinde 15 Ocak Pazartesi günü, sadece taşımalı eğitim yapan öğrenciler için eğitime ara verildiği kaydedildi.

KAYNAK : Haber7
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Murat 3 ay önce Şikayet Et
    video ne alaka çözemedim
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Ara tatilleri bu zaman yapılsa Uygun olmaz mıydı yazık günah ya ha bire tatil eğitim zayiatı çocuklar Antalya da olmama rağmen hasta çocuklar iki haftadır
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR