Milletvekili Kurt'tan Depremzedelere sigorta tazminatı uyarısı

Ak Parti Adıyaman Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Doç.Dr. Resul KURT 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen trajik deprem felaketi sonucunda yaşamını yitiren vatandaşların mirasçıları için önemli bir açıklama yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 14.01.2024 22:45 GÜNCELLEME 14.01.2024 23:30 GÜNCEL
Milletvekili Kurt'tan Depremzedelere sigorta tazminatı uyarısı
Milletvekili Kurt'tan Depremzedelere sigorta tazminatı uyarısı

Türkiye Sigorta Birliği (TSB)nin konuyla ilgili gelişmeleri duyurduğunu hatırlatan Milletvekili Kurt; "6 Şubat Asrın Felaketinden en fazla etkilenen illerden birisi olan Adıyaman’ımızda hemşerilerimizin hak kaybı olmaması için mutlaka durumlarını araştırmaları gerekiyor." ifadelerini kullandı.

SORGULAMALAR NERDEN VE NASIL YAPILACAK?

Kurt, e-Devlet Üzerinden “Hayat Sigortası Poliçe ve Tazminat Bilgileri Sorgulama” veya “Ferdi Kaza Poliçe Sorgulama” bölümüne girerek, mirasçısı olduğunuz kişinin T.C. kimlik numarası ve mirasçılık belgesinin alındığı kurum bilgisi ile sorgulama yapılabileceğini ifade etti.

e-Devlet Hayat Sigortası Poliçe ve Tazminat Bilgileri Sorgulama (https://lnkd.in/dubSMQkX)

e-Devlet Ferdi Kaza Poliçe Sorgulama (https://lnkd.in/d6_ZgAgZ)

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (SBM) Web Sitesi Üzerinden: “Meblağ Sigortalarında Hak Sahipliği Sorgulama (Vefat Eden Sorgu)” bölümünden kendi e-Devlet bilgilerinizle doğrulama yaparak, vefat eden kişinin T.C. kimlik numarası ve doğum tarihi bilgilerini girerek bilgi alabilirsiniz.

SBM Meblağ Sigortalarında Hak Sahipliği Sorgulama (Vefat Eden Sorgu) https://lnkd.in/dYdRqRGW

Kurt: "Vefat eden kişiye ait Hayat ve Ferdi Kaza Sigortası poliçelerine yukarıdaki adımları takip ederek ulaşabilir, hak sahibi olduğunuz tazminatı ilgili sigorta şirketine başvurarak talep edebilirsiniz." dedi

KAYNAK : Haber7
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 3
  • Depremzede 3 ay önce Şikayet Et
    S Aleyküm Sayın vekilim, deprem konutları teslim sayısı diğer iller göre çok geride sebebi ne olabilir. Allah a Emanet Olun.
    Cevapla
  • adıyamanlı 3 ay önce Şikayet Et
    senden ne vekil olur nede bütünleştirici biri medyatik adamsın.
    Cevapla
  • koyulhisarlı 3 ay önce Şikayet Et
    sayın vekilim söz verdiğiniz bağkur tescilini unuttunuz esnaflar olarak bekliyoruz 04 10 2000
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR