Erzurum eksi 25 dereceyi gördü!

Soğuk hava etkisini hissettirmeye devam ediyor. Erzurum'da gece saatlerinde termometreler eski 25 dereceyi gösterdi. Kentteki bazı göller bile dondu.

ABONE OL
GİRİŞ 15.01.2024 11:14 GÜNCELLEME 15.01.2024 11:25 GÜNCEL
Erzurum eksi 25 dereceyi gördü!
Erzurum eksi 25 dereceyi gördü!

Termometrelerin eksi 20’nin altına düştüğü Erzurum’da ağaçlar kırağından beyaza büründü, Karasu’nun yüzeyi dondu.

İHA'nın haberine göre Erzurum’da kar yağışı sonrası etkisini sürdüren soğuk hava hayatı olumsuz şekilde etkiliyor.

Sabah saatlerinde termometrelerin eksi 21’i gösterdiği kent merkezinde gece eksi 25’ler ölçüldü. Erzurum Ovası’ndan ise soğuk hava ağaçları beyaza bürüdü, Karasu’nun yüzeyi buz tuttu.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü’nün tahminlerine göre bölge genelinde hava çok bulutlu olacak. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus ile birlikte buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Vatandaşları çığa karşı uyaran uzmanlar yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesine karşı tedbirli olunmasını istedi.

Bu arada, belediye ve karayolları ekipleri özellikle kırsal kesimlerde yolları trafiğe açmak için çalışmalarını sürdürüyor. Meteoroloji'nin hava tahminlerine göre kentte yarından itibaren 2 gün kar yağışı etkili olacak.

KAYNAK : İHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR