Son dakika haberi: Mersin'de yolcu otobüsü deverildi: 9 kişi öldü, 30 kişi yaralandı!

Son dakika haberi... Mersin'in Aydıncık ilçesinde, şehirler arası yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 9 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı.

ABONE OL
GİRİŞ 16.01.2024 06:01 GÜNCELLEME 16.01.2024 09:21 GÜNCEL
Son dakika haberi: Mersin'de yolcu otobüsü deverildi: 9 kişi öldü, 30 kişi yaralandı!
Son dakika haberi: Mersin'de yolcu otobüsü deverildi: 9 kişi öldü, 30 kişi yaralandı!

Son dakika haberi... Marmaris'ten Mardin'e giden ve sürücüsünün ismi henüz öğrenilemeyen 47 NA 767 plakalı şehirler arası yolcu otobüsü, D-400 kara yolunun Yenikaş Mahallesi yakınında bariyere çarpıp devrildi.

İhbar üzerine bölgeye 112 Acil Sağlık, jandarma, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Sağlık ekipleri, kazada 9 kişinin yaşamını yitirdiğini, 30 kişinin yaralandığını belirledi.

Yaralılar ambulanslarla Aydıncık Devlet Hastanesi ile çevre ilçelerdeki hastanelere kaldırıldı.

MERSİN VALİSİ ALİ HAMZA PEHLİVAN'DAN İLK AÇIKLAMA

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Aydıncık ilçesi Sarıyer tüneller mevkiinde gece saat 01.15 sıralarında meydana gelen otobüs kazasının yaşandığı bölgeye giderek incelemelerde bulundu.

Burada İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy'dan bilgi alan Vali Pehlivan, daha sonra otobüsün yedek şoförü ve muavini ile de görüştü.

Vali Pehlivan, kaza yerindeki incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, çok elim bir kaza yaşandığını belirterek, "Mersin-Antalya yol güzergahı üzerinde, Aydıncık ilçemiz sınırları içerisinde il merkezine de yaklaşık 170 kilometre mesafede, 40 yolcusu ile Marmaris'ten hareket etmiş olan ve Mersin istikametine oradan da Mardin'e doğru devam etmekte olan yolcu otobüsü, 01.15 sıralarında tünel çıkışında sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde maalesef şarampole devrildi. Kaza neticesinde 9 vatandaşımız hayatını kaybetti, 30 vatandaşımız da yaralı olarak çevredeki ilçelerde bulunan hastanelere ve Mersin il merkezine sevk edildi. Gerçekten çok elim bir kaza, hepimizin canı yandı. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyor, yaralılara acil şifalar temenni ediyorum. Kaza haberini alır almaz ekiplerimiz arama kurtarma ve sağlık ekiplerimiz, jandarma ekiplerimiz olay yerine geldi. Kaza sonrası gerekli çalışmaları yaptı" dedi. 

KAYNAK : Haber7
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 95 TÜMÜ
  • ÇAVUŞLU...... 3 ay önce Şikayet Et
    gizli buzlanmadan olabilir....
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    adil önce seni idam etmeli
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    otobüsler yarışıyorlar. sanki yarìş yapıyorlar
    Cevapla
  • bozkurt 3 ay önce Şikayet Et
    2022 yılında toplam 1 milyon 232 bin 957 adet trafik kazası meydana geldi. Bu kazaların 1 milyon 35 bin 696 adedi maddi hasarlı, 197 bin 261 adedi ise ölümlü yaralanmalı trafik kazasıdır. Savaş olsa bu kadar kayıp ve yaralı olmaz. hepimizin sevdikleri buna aday. Arkadaş savaş olsa bu kadar kayıp olmaz ehadi savaşın bi mantığı var vatan savunması ee bunun ne mantığı var oda magandalık.
    Cevapla
  • Adil 3 ay önce Şikayet Et
    Bu bir katliam dır. Şöför sağ ise idam edilmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR