Kurum: “Her İstanbullunun hayatından 3,5 yıl çalan trafik çilesini bitireceğiz”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği ASKON'u ziyaret etti. kurum burada yaptığı konuşmada kentsel dönüşüm ve İstanbul’un trafik sorunuyla ilgili projelerinin hazır olduğunu söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 16.01.2024 19:55 GÜNCELLEME 16.01.2024 19:56 GÜNCEL
Kurum: “Her İstanbullunun hayatından 3,5 yıl çalan trafik çilesini bitireceğiz”
Kurum: “Her İstanbullunun hayatından 3,5 yıl çalan trafik çilesini bitireceğiz”

Seçim çalışmalarını sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, ASKON’u ziyaret etti.

ASKON’un milli kalkınma hamlesinin iftihar tablosu olduğunu belirten Kurum, “Bu vesileyle ASKON’un kuruluşuna vesile olan, büyük dava adamı Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızı özlemle ve minnetle yâd ediyorum.” dedi. 

"İKİ DEVASA SORUNA ÇÖZÜMÜMÜZ VAR"

Kurum: “Son 5 yılda, İstanbulluları canından bezdiren bu iki devasa soruna dair; planlarımızın, projelerimizin tamamen hazır olduğunu bilmenizi isterim.” şeklinde konuştu.

"İSTANBUL'DA TEK BİR RİSKLİ YAPI KALMAYANA KADAR DURMAYACAĞIZ"

Göreve gelir gelmez, kentsel dönüşüme dair; halkın heyecanla beklediği adımları, bu şehrin en riskli bölgelerinden başlayarak uygulamaya geçeceklerinin altını çizen Kurum: "Ben detaylarına çok yakında düzenleyeceğimiz, 100 günlük ve 1 yıllık İstanbul Acil Eylem Planımıza dair toplantıda gireceğim. İstanbul’u hem depreme hazırlayan; hem de yerel ekonomiyi ve istihdam imkânlarını en üst noktaya taşıyan kentsel dönüşüm için var gücümüzle çalışacağız. İstanbul’da tek bir riskli yapı kalmayıncaya kadar durmayacağız! Kentsel dönüşüm vatandaşlarımızın rızasıyla olacak. Kimseyi zorlamayacağız. Rant oluşmayacak. Bu güzel şehri baştan aşağı afetlere karşı dirençli hale getireceğiz! Annelerimizin, yavrularımızın yüreğindeki endişeyi, korkuyu söküp atacağız!" şeklinde konuştu.

"HER İSTANBULLUNUN HAYATINDAN 3,5 YIL ÇALAN TRAFİK ÇİLESİNİ BİTİRECEĞİZ"

Kurum, “Her ilçemizde, her mahallemizde; kimlikli, kişilikli, güçlü, yerinde, gönüllü ve hızlı bir Kentsel Dönüşüm Seferberliği için; trafik çilesini, toplu ulaşımdaki sorunları süratle çözecek her şeyimiz hazır, planlarımız hazır, projelerimiz hazır. Her İstanbullunun hayatından 3,5 yıl çalan trafik çilesini bitireceğiz. Bu şehri yaşanabilirlikte, savaş halindeki Kiev şehrinin bile gerisine düşürenlerden, İstanbul’umuzu kurtaracağız.” dedi.

"BUNLAR KASITLI OLARAK İSTANBUL'U DURDURDU"

Murat Kurum, “Mevcut İBB yönetimi tarafından; İstanbul’un ticaretine, ekonomisine ve emekçilere yönelik; bilinçli bir çözümsüzlük ortamı oluşturuldu” ifadelerini kullanan Kurum, sözlerine şöyle devam etti:  “Açık ve net söylüyorum. Bunlar, kasıtlı olarak İstanbul’u durdurdular. Biz göreve gelir gelmez, bu iletişimsizliği, bu çözümsüzlük ortamını hemen ortadan kaldıracağız. Biz, tüm ekibimle beraber; birileri gibi sürekli laf ve algı üretmekte değil, hedef ve idealde mahiriz. Kararımız kesin ve nettir.” 

"İSTANBUL'UN 570 YILLIK GURURUNU, ONURUNU YENİDEN AYAĞA KALDIRACAĞIZ"

“Belediyemizle, iş dünyamızla, sizlerle el ele vereceğiz; önce İstanbul’u bu makus talihten kurtaracağız. İstanbul’un 5 yılda yere düşürülmeye çalışılan 570 yıllık onurunu, gururunu yeniden ayağa kaldıracağız. Bu Şehr-i İstanbul’u dünya ekonomisinin kalbinin attığı bir şehir haline getireceğiz.” ifadelerini kullanan Kurum, “İstanbul’da artık değişim zamanı gelmiştir. İstanbul’u özüne döndüreceğiz. Polemiklerin içinde olmayacağız. İstanbul’a yersiz gündemlerle çok şey kaybettirenlerden olmayacağız.” şeklinde konuştu.

"İSTANBUL'UN HER YERİNE YENİ LOJİSTİK MERKEZLERİ KURACAĞIZ"

“Yenilikçi ve girişimci; mirasını geleceğe taşıyan; ekonomide oyun kurucu bir İstanbul vaad ediyoruz.” diyen Kurum, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “İstanbul’un her yerine yeni lojistik merkezleri kuracağız. Yeni çarşılar kuracağız. Sadece Kent Ekonomisini değil, hane ekonomisini de ev ekonomisini de güçlendireceğiz!”

"GENÇLERİMİZİ, KADINLARIMIZI VE EV HANIMLARIMIZI İŞYERİ SAHİBİ YAPACAĞIZ"

Gençlerimizi, kadınlarımızı, ev hanımlarımızı işyeri sahibi yapacaklarını belirten Kurum, "39 ilçemize paylaşımlı ofisler açacak, genç girişimcilerimizi faydalandıracağız. İstanbul’un yeni yüzyılını gençlerimizle, kadınlarımızla, ASKON’umuzun cesur üyeleriyle inşa edeceğiz!” ifadelerini kullandı.

"İSTANBUL'A YERSİZ POLEMİKLERLE ÇOK ŞEY KAYBETTİRENLERDEN OLMAYACAĞIZ"

İstanbul için daima sokakta ve daima iş başında olacaklarının altını çizen Kurum, “Polemiklerin içinde olmayacağız! Bir şey, İstanbulluların gündeminde yoksa biz de asla onu gündemimize almayacağız! İstanbul’a yersiz gündemlerle çok şey kaybettirenlerden olmayacağız! Gözlerimizi; “evimi nasıl güvenli yaparım? Evime işime nasıl erken varırım?” diyen bu milletin gözlerinden ayırmayacağız. Ellerimizi “bu karmaşadan nasıl kurtulurum? Nasıl huzurlu bir mahallem olur.” diye kara kara düşünen bu milletin ellerinden ayırmayacağız! Tüm İstanbullularla dost olacağız, yoldaş olacağız, kardeş olacağız. Yeniden İstanbul’u bu anlayışla, bu duruşla, bu şuurla; hep birlikte en güçlü şekilde ayağa kaldıracağız!” dedi.

KAYNAK : Haber7
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 20 TÜMÜ
  • MEHMET ŞEVKİ GÖZ 3 ay önce Şikayet Et
    Sen ilk önce TOKİ mağdurlarının evini ver yalanlar başladı
    Cevapla
  • Emekli 3 ay önce Şikayet Et
    Allah'tan korkun Rahmetli Necmettin Erbakan hocamızı ağzınıza almayın bu kadar yüzsüzlük olmaz. Hani siz Milli görüş gömleğini çıkarmıştınız. Hele şu emekliye yaptıklarınızdan sonra size inanmıyorum
    Cevapla
  • Turgut Unlü 3 ay önce Şikayet Et
    Çözerse Murat bey çözer
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    ya Emekli Hısabını kim verecek
    Cevapla
  • Ahmet 3 ay önce Şikayet Et
    Ver mehteri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR