Başörtülü annenin evladı Türkiye'nin ilk astronotu oldu... 28 Şubat argümanı yerle bir!

28 Şubat sürecinde yasakçıların "Başörtüsü takınca uzaya mı çıkılacak" şeklindeki argümanına, ilk astronotumuz Alper Gezeravcı'nın aile profili cevap oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 18.01.2024 16:33 GÜNCELLEME 18.01.2024 16:33 GÜNCEL
 Başörtülü annenin evladı Türkiye'nin ilk astronotu oldu... 28 Şubat argümanı yerle bir!
Başörtülü annenin evladı Türkiye'nin ilk astronotu oldu... 28 Şubat argümanı yerle bir!
  • HABER7

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğunun başlamasına sayılı saatler kalırken, AK Parti iktidarının uzay programının başarıyla sürdürülmesinin bir örneği daha hayata geçiriliyor.

Bu haklı gururu yaşayanlar arasında, Gezeravcı’nın ailesi de yer alıyor.

Alper Gezeravcı’nın annesi Sıddıka Gezeravcı, babası Ali Gezeravcı, kardeşi Murat Gezeravcı, yengesi Hilal Gezeravcı ve yeğeni Karan Gezeravcı, mutluluğunu basın mensuplarıyla paylaştı. Anadolu Ajansı’na konuşan aile fertlerinden anne Sıddıka Gezeravcı, “Uçak gördüğünde anneannesine ‘ben bu uçağın şoförü olacağım’ demiş. Hep, ‘ben büyüyünce pilot olacağım’ diyordu.” ifadelerini kullandı.

Babası Ali Gezeravcı oğlunun astronot olmasının kendileri için de sürpriz olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TEKNOFEST’teki açıklamasıyla bu sürprize şahitlik ettiklerini aktardı.

Kardeşi Murat Gezeravcı da “Onun başarıları bizleri her zaman gururlandırıyordu. Bizler her zaman kendisiyle gurur duyduk, onun yanında bulunmaya çalıştık. Bütün çocuklarımıza ve gençlerimize de örnek olacağını düşünüyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

‘BAŞÖRTÜSÜ TAKINCA UZAYA MI ÇIKACAK’ DİYE ALAY EDİYORLARDI

Annesi ve yengesi tesettürlü olan ilk Türk astronotu Alper Gezeravcı, 28 Şubat zihniyetinin temel argümanlarından birini çökertmiş oldu.

Yazar Ferhat Murat, konuya ilişkin şu yorumu yaptı:

“Yıllar öncesinde söylenen bir söz vardı, onu hatırladım. Neyi görünce? Alper Gezeravcı’nın ailesiyle fotoğrafını gördüğümde... 28 Şubat süreçlerinde şunu söylüyordı: Kamuda, orduda başörtüsü takmanın ne gibi olumlu bir etkisi olabiliri sorgularken, ‘başörtüsünü takınca uzaya mı çıkacak’ diyorlardı. Evet, başörtüsü olduğu için orduevinden kovulan bir annenin oğlu. 15 yıl askeriyede görev yaptı Alper Gezeravcı. Uzaya çıkan ilk Türk olacak. Bunun da altını çizmek lazım.”

UZAYA MEKİK GÖNDERDİLER DE BAŞÖRTÜSÜNE Mİ TAKILDI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2013 yılındaki konuşması yeniden gündem oldu. Başkan Erdoğan, “Başörtüsüne gericilik dediler. Bunlar uzaya mekik gönderdiler de başörtüsünün ucuna mı takıldı? Hızlı tren yaptılar da başörtüsü bu treni raydan mı çıkardı? Marmaray inşa ettiler de başörtüsü tüneli mi tıkadı?” demişti.

KAYNAK : Haber7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 23 TÜMÜ
  • yolcu 3 ay önce Şikayet Et
    Maşallah yüce ALLAH yardımcısı olsun millet olarak gurur duyuyoruz Türkiye nereden nereye yükseldi Elhamdülillah dünya izliyor
    Cevapla
  • Herhangi biri 3 ay önce Şikayet Et
    28 Şubat mağduru o kadar çok insan var ki...Ama bakın şimdi onların evlatları gururları oluyor.Tesettürü bilime engel olarak gören biri ya da bir zihniyet diyelim baş harfi C,Yobaz değil de nedir ki.Kendilerini çok medeni sanıyorlar ama hiç de öyle değiller bir bilseler...
    Cevapla
  • Mustafa 3 ay önce Şikayet Et
    Chp duymasın utanmıştır Helal olsun
    Cevapla
  • Ülkem 3 ay önce Şikayet Et
    Hay maşallah Allah yolunu açık etsin rabbim sağ gidip selametle dönmeyi Allah cc nasip etsin inşallah amin.
    Cevapla
  • aksaray 3 ay önce Şikayet Et
    müslümanlar uzaya çıkıyor. anka3 insansız savaş uçağı yapıyor 2000 km.menzil nükleer başlıklı tayfun füzesi yapıyor. atak 3-helikopiter-gökbey-hurkuş-hürjet eğitim taarruz savaş uçağı yapıyor. daha yüzlerce savunma sanayi araç ve gerşler silahlar. ama bazı gericiler haala heykel yapmaya devam ediyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR