Sivas'ta Kur'an-ı Kerim'e ayağıyla basan şahsın cezası belli oldu!

Sivas'ta, Safa Cami ve Kur'an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Genel Kurulu ve dernek başkanlığı seçimi sırasında Kur'an-ı Kerim'i, 3 kez öptükten sonra ayağıyla basan başkan adaylarından S.K.'ye, ev hapsi cezası verildi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.01.2024 14:36 GÜNCELLEME 22.01.2024 14:37 GÜNCEL
Sivas'ta Kur'an-ı Kerim'e ayağıyla basan şahsın cezası belli oldu!
Sivas'ta Kur'an-ı Kerim'e ayağıyla basan şahsın cezası belli oldu!

Adliye çıkışı açıklama yapan S.K., "Kur'an-ı Kerim'i 3 kez öptüm başıma koydum. Bir anlık kızgınlıkla, elimi koyacağıma, ayağımla bastım bilinçsizce yaptım" dedi.

Olay, Yenidoğan Mahallesi Safa Camisi'nde yaşandı. Safa Cami ve Kur'an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Genel Kurulu ve dernek başkanlığı seçimi sırasında başkan adaylarından S.K. konuşma yaptığı sırada Kur'an-ı Kerim'i önce 3 kez öpüp başına koyduktan sonra yere bırakıp üzerine sağ ayağıyla bastı. Bu anlar, camideki dernek üyeleri tarafından cep telefonu kamerası ile kaydedildi. S.K.'ye camideki dernek üyeleri de tepki gösterdi.



Sosyal medyada paylaşılan görüntü sonrası Sivas Valiliği, soruşturma başlattı. Polis ekipleri tarafından yakalanan S.K., 'Dini değerleri aşağılama' suçundan gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından S.K., adliyeye sevk edildi. S.K., mahkemedeki duruşmasında, "Normalde 3 kez öpüp başıma koyup el basacaktım. Bir an kendimi kaybettim ve ayağımla bastım" dedi.



S.K.'ye, 'Dini değerleri aşağılama' suçundan ev hapsi cezası verildi. SK. karar sonrası yaptığı açıklamada, "Camide genel kurul vardı. Karşı adayı korkuttuğumu düşündüler. Ben de orada onlara tepki olarak Kur'an-ı Kerim'i 3 kez öptüm, başıma koydum. Elimi koyacağıma, ayağımla bastım. Bir anlık kızgınlıkla bilinçsizce yaptım" dedi.

KAYNAK : DHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 402 TÜMÜ
  • Vatandaş 3 ay önce Şikayet Et
    Böyle harekete böyle ceza. Güzelim Türkiye'de olmaması lazım. İbretlik bir Ceza verilmeliydi hiç kimse böyle veya buna benzer bir hareket yapılmamalı.
    Cevapla
  • NİYAZİ ÖZARSLAN 3 ay önce Şikayet Et
    Bu ceza ödül.Sosyal Hizmet cezası uygulanmalı.Mesela aynı kıyafetiyle eline SÜPÜRGE FARAŞ verip Cami Çevresinde TEMİZLİK İSCİSİ,namaz vakitlerinde CAMİNİN TUVALETİNDE TEMİZLİK işlerinde calistirilmaliydi.
    Cevapla
  • Adalet 3 ay önce Şikayet Et
    Dindar kesimin damarına basıp galeyana getirmek için tezgahlanan oyunlar, Yahudi içeriyi karıstırmak istiyorki Turkiye kendi dediyle uğraşsın yoluna taş koyamasın
    Cevapla
  • Alp 3 ay önce Şikayet Et
    Bir gün bir anda ahirete intikal edeceksin. Vay haline senin ....
    Cevapla
  • ümmet 3 ay önce Şikayet Et
    Ne ev hapsi ya. Tam tersine sırtına ben Kuranı ayağımla ezdim diye yazı asıp sokaklarda gezdireceksin bunu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR