Yapay zeka ile dolandırıcılık: Son kurban Defne Samyeli!

Yapay zeka ile ünlü insanların sahte videosunu üretenler bu kez Defne Samyeli'yi seçti. Samyeli, dolandırıcıların sahte videosuyla insanları yatırıma yönlendirdiğini ileri sürdü ve uyarıda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 28.01.2024 14:34 GÜNCELLEME 28.01.2024 14:34 GÜNCEL
Yapay zeka ile dolandırıcılık: Son kurban Defne Samyeli!
Yapay zeka ile dolandırıcılık: Son kurban Defne Samyeli!

Dolandırıcıların son yöntemi yapay zeka kullanılarak hazırlanan sahte ünlü videoları. Ünlü isimlerin görüntülerini ve seslerini teknolojiyi kullanarak değiştiren dolandırıcılar, yatırım tavsiyesi yalanıyla kandırıyorlar.

Daha önce Esra Erol ve ekonomist Özgür Demirtaş gibi ünlü isimlerin sahte videoları ile dolandırıcılık yapanların son kurbanı Defne Samyeli oldu. Samyeli, sahte görüntüleri kullanılarak hazırlanan video ile yatırım tavsiyesi adı altında dolandırıcılık yapıldığını ileri sürdü.

"HELE İŞİN İÇİNDE PARA VARSA"

Sosyal medya hesabından takipçilerini uyaran Samyeli, "İşin içinde para varsa misliyle dikkatli olun." dedi.

Sahte video ile birçok kişinin dolandırıldığını söyleyen Samyeli, "Bu videonun tamamen uydurma bir montaj işi olduğu ilk bakışta anlaşılsa da anlıyorum ki birçok vatandaşımızın dolandırılmasına neden olmuş. İnsanları herhangi bir yatırıma yönlendirecek bir yayın yapmadım, bu gibi sponsorlu yayınları gördüğü zaman demek ki insanların misliyle dikkatli olması gerekiyor, hele işin içinde para varsa." uyarısında bulundu.

YASAL SÜREÇ BAŞLATACAK

Dolandırıcılar hakkında yasal işlem başlatacağını söyleyen Samyeli, "Sadece ben değil, en güvendiğiniz başka kim varsa bu devirde ‘paranızı şuraya yatırın’ şeklinde bir video gördüğünüzde yüzlerce kez sorgulamanızı öneririm. Yüzümü ve YouTube kanalımdaki yayınlarımı kullanarak vatandaşları dolandıran, bu videoları yayan, yayınlayan sorumlular hakkında yasal süreci başlatacağımı bu vesileyle duyurmak isterim." dedi.

Deepfake (Derin sahtecilik):

Deepfake, gerçek bir kişinin yüzünün, başka bir kişinin yüzünün üzerine yerleştirildiği sahte bir video veya görüntüdür. Deepfake, genellikle ünlüler, politikacılar veya diğer tanınmış kişileri hedef alan dolandırıcılık yönteminde kullanılır.

KAYNAK : ntv
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel / Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci  .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • ahmet. 9 ay önce Şikayet Et
    Hahahahah beni arayan yok. paranın kimde olduğunu ve nasıl hırslı olduklarını biliyorlar.çok para kazanacaksın deyince milletin nutku tutuluyor
    Cevapla
  • Aydın Çetin 9 ay önce Şikayet Et
    Artık sadece Büyük ulusal kanallarda canlı yayın videolarına güvenilir
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR