Son dakika: MİT'ten MOSSAD'a operasyon! Kıskıvrak yakalandılar

Son dakika haberi: Edindikleri bilgileri özel dedektifler aracılığıyla İsrail istihbarat servisi MOSSAD'a sattıkları belirlenen 7 şüpheli, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet Genel Müdürlüğünün ortak operasyonuyla gözaltına alındı.

ABONE OL
GİRİŞ 02.02.2024 10:01 GÜNCELLEME 02.02.2024 10:42 GÜNCEL
Son dakika: MİT'ten MOSSAD'a operasyon! Kıskıvrak yakalandılar
Son dakika: MİT'ten MOSSAD'a operasyon! Kıskıvrak yakalandılar

Son dakika haberi: Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre MİT, MOSSAD'ın Türkiye'deki hedeflerini özel dedektifler aracılığıyla takip ettiğini belirledi.

CASUSLUK AĞI ÇÖKERTİLDİ

Çalışma kapsamında, İsrail istihbarat servisinin, irtibatlı olduğu özel dedektifler aracılığıyla hedeflerine yönelik biyografik bilgi toplama, keşif, tahkikat, fotoğraf-video dokümante, canlı takip, takip cihazı yerleştirme gibi faaliyetler yürüttüğü saptandı.

Konuya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde 9 şüphelinin de edindikleri bilgileri, özel dedektifler aracılığıyla MOSSAD'a sattığı tespit edildi.

Bunun üzerine harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sabah saatlerinde İstanbul ve İzmir'de eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 9 şüpheliden 7'si yakalandı. İki şüphelinin ise aynı soruşturma kapsamında daha önce tutuklandığı anlaşıldı.

İLK OPERASYON DEĞİL

MİT, Aralık 2022'de MOSSAD'ın özel dedektif ve taktik elemanlarına yönelik operasyon düzenlemiş, yakalanan 68 kişi hakkında da işlem yapılmıştı.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 92 TÜMÜ
  • Vatandas 2 ay önce Şikayet Et
    Capulvu takimi iclerinde 1 tane mossad ajani yok,arap hepsi
    Cevapla
  • Malatyali 2 ay önce Şikayet Et
    Bunlar mossada hizmet veren asagilik satilik tipler,mossadla alakalari bile yok
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    bunları idamdan başkası temizlemez
    Cevapla
  • Gültepeli bjk 2 ay önce Şikayet Et
    Yakalanan casusları ajanları vurun gitsin bunlar ayıklamakla bitmez tükenmez İDAM saygılarrr
    Cevapla
  • Bahattin 2 ay önce Şikayet Et
    Bunları mahkemeye göndermeyin.Bizim mahkemeler çok merhametli....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR