MİT ve Emniyet MOSSAD'ı çökertti! Nasıl ajan devşiriyor? Detaylar ortaya çıktı

İstanbul ve İzmir’deki operasyonlar sonrası gözler İsrail İstihbarat Servisi’ne çevrildi. Gözaltına alınanların sorgusu sürüyor. En çok merak edilenler arasında yer alan MOSSAD'ın nasıl ajan devşirdiği ve neler isteği sorusu cevabını buldu.

ABONE OL
GİRİŞ 02.02.2024 18:45 GÜNCELLEME 02.02.2024 20:21 GÜNCEL
MİT ve Emniyet MOSSAD'ı çökertti! Nasıl ajan devşiriyor? Detaylar ortaya çıktı
MİT ve Emniyet MOSSAD'ı çökertti! Nasıl ajan devşiriyor? Detaylar ortaya çıktı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), MOSSAD’a çalıştığı belirlenen ve istihbarat sızdıran kişileri Türk adaletine teslim ediyor.

MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün İstanbul ve İzmir’de düzenlediği operasyon sonrası gözler İsrail İstihbarat Servisi’ne çevrildi. Gözaltına alınan 7 kişinin sorgularına başlandı.

MOSSAD’ın casuslarına yönelik yapılan operasyonun başlangıcı aslında 2022’ye uzanıyor.

MİT, ÇALIŞMALARINI DAHA GENİŞLETTİ

İsrail İstihbarat Servisi’nin özel dedektifleri ve taktik elemanlarına yönelik Aralık 2022’de düzenlenen operasyonda 68 kişi hakkında işlem yapılmıştı.

Bu operasyonla MİT, İsrail İstihbarat Servisi’nin ajan ağına yönelik çalışmalarını daha da genişletti. 68 kişi ve bağlantıları üzerinden detaylı incelemelere başladı. Kişilerin görüşme ağları çözüldü. Yapılan hassas çalışmalar doğrultusunda İsrail İstihbaratı ile bağlantısı olan diğer özel dedektifler tespit edildi.
 

Son dakika: MİT'ten MOSSAD'a operasyon! Kıskıvrak yakalandılarSon dakika: MİT'ten MOSSAD'a operasyon! Kıskıvrak yakalandılar

MOSSAD’IN AJAN BELİRLEME TAKTİĞİ

İsrail İstihbarat Servisi’nin, ilk teması araştırma şirketi maskesi ile kurduğu saptandı. MOSSAD’ın, görüştüğü her özel dedektifi ağına katmadığı, iş birliği kurmaya yatkın dedektifleri tercih ettikleri görüldü.

MOSSAD, kuracağı ağda yer alacağı kişileri belirlemek için önce basit araştırma işleri veriyor. Süreç içerisinde verdiği görevlere gasp veya suikast gibi eylemleri ekliyor. Bu eylemler keşif yaptırmaya kadar gidiyor.

Dedektifler de yabancı bir ülkenin istihbarat teşkilatı için çalıştığını biliyor. Ortadoğulu kişileri takip ettiklerinden dolayı bu istihbarat servisinin MOSSAD olduğunun da farkında. Ancak, maddi çıkarlarını önde tuttukları için İsrail İstihbarat Servisi ile ilişkilerini deşifre olana kadar sürdürüyor.

MOSSAD AJANLARINA NELER YAPTIRIYOR?

MOSSAD’ın devşirdiği ajanlarından ne istediği de merak edilen bir husus.

İsrail İstihbarat Servisi, kaynakları üzerinden hedeflerine yönelik birçok bilgiye ulaşabiliyor. Hedeflerinin resmi kayıtlardaki her türlü bilgisinden, ikametlerindeki ADSL-IP adreslerine kadar.

Bununla birlikte kaynaklarına eleman şebekesi kurdurma, canlı kurye temin etme, araştırma, keşif ve adres tespit etme, para transferi, darp/yaralama, hedeflere yönelik soygun gibi eylemleri de yaptırabiliyorlar.

MOSSAD kaynaklarını haberleşme uygulamaları üzerinden grup kurdurup yönetme, web sitesi kurdurma, internet sitesi tasarlama, operasyonel hat temini, bilgisayar korsanı bulma gibi teknolojik faaliyetlerde de kullanıyor.

MOSSAD’ın kaynaklarından faydalanması bunlarla da sınırlı kalmıyor. Güvenli ev temini, ihtiyaç halinde kullanmak için ambulans temini, kundaklama eylemleri, sınırlardan kaçak insan ve mal teminine kadar birçok eylemde bulundurabiliyor.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 58 TÜMÜ
  • Nail 2 ay önce Şikayet Et
    İdam çıkmalı vatan hainliği bölücü terör örgütlerinde faaliyet gösterme çocuğa tecavuz kadın cinayeti bunlara kesin idam olmalı
    Cevapla
  • Ali bey 2 ay önce Şikayet Et
    100 dolarlık vatan hainleri
    Cevapla
  • Ali 2 ay önce Şikayet Et
    Hiç zorlık çekmezler. Sosyal medya ya bakın üç krş fazla maaş ala bilmek için hükümete develete demedik laf bırakmıyor adam. Alın size potansiyel Mossat ajanı. Veya Hükümeti Erdoğanı devirmek için her türlü pisliği yapan kişilerle dolu ortalık alın size Mossad ajanı düşğndükçe çıkıyor
    Cevapla
  • hüseyin deniz 2 ay önce Şikayet Et
    sizin canınızı yiyim .ALLAH yar ve yardımcınız olsun.
    Cevapla
  • Gültepeli bjk 2 ay önce Şikayet Et
    Elit semplerde bunlardan çok varrr vatanımız yurdumuz içimiz dışımiz haindoluu REİS Reis İDAMMM sözünüzü unutmayın Reissss İDAM
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR