Polislere saldırıda DEM Parti parmağı! Öğrenci diye savundu

Polis noktasına saldırı düzenleyen teröristlerin, geçmişte DEM Parti Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu tarafından meclis kürsüsünde hastalıkları bahane edilerek serbest bırakılması yönünde açıklamalar yaptığı ortaya çıktı

ABONE OL
GİRİŞ 06.02.2024 14:48 GÜNCELLEME 06.02.2024 22:57 GÜNCEL
Polislere saldırıda DEM Parti parmağı! Öğrenci diye savundu
Polislere saldırıda DEM Parti parmağı! Öğrenci diye savundu

Çağlayan Adliyesinde gerçekleştiren terör saldırısı sonucu detaylar ortaya çıkmaya başladı. Polis noktasına silahlı saldırı düzenleyen iki kişin DHKP/C terör örgütü üyesi olduğu ortaya çıkarken DEM Parti Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun geçmişte bu iki teröristi öğrenci olarak savunduğu paylaşımlar ortaya çıktı. Ayrıca CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun da bugün Çağlayan Adliyesi’nde öldürülen teröristlerden Emrah Yayla’nın “işkenceye maruz kaldığı” yönündeki mektubunu TBMM gündemine taşıdığı ortaya çıktı.

 

Sosyal medya paylaşımlarının yanı sıra meclis kürsüsünde de DHKP-C’li terörist Pınar Birkoç’un cezaevinde covid olmasını Meclis gündemine taşıyarak serbest bırakılması yönünde açıklamalar yaptığı ortaya çıktı.

 

Terörist Pınar Birkoç'un cezaevinden çıkması için DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun düzenlediği toplantıda şu ifadeleri kullandığı ortaya çıktı:

“Bize daha önceden de başvuran Düzce hapishanesinden Pınar Birkoç, 2. kez Covid olmuş. Bakın kaç kez olacaklar ve kaç kez risk altında kalacaklar? 10 binlerce mahpusu boş gerekçelerle yargılayanların bunun hesabını vermesi lazım. Daha kaç kez sağlıksız şartlarda karantinada beklesin bu insanlar?”

 

 

BİR SAVUNMA DA CHP'DEN!

Tıpkı Ömer Gergerlioğlu gibi CHP'li Sezgin Tanrıkulu’nun da bugün Çağlayan Adliyesi’nde öldürülen teröristlerden Emrah Yayla’nın "İşkenceye maruz kaldığı" yönündeki mektubunu TBMM gündemine taşıdığı ortaya çıktı.

Tanrıkulu'nun bununla ilgili dönemin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a sorular yönlendirdiği öğrenildi.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul Çağlayan Adliyesi önünde bulunan güvenlik noktasına yönelik silahlı saldırıyı şiddetle lanetliyorum. Hain saldırıyı önleyerek iki şüpheliyi etkisiz hale getiren kahraman polislerimize teşekkür ediyorum. Saldırıda yaralanan polis memurlarımıza ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Olayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından başlatılan adli soruşturma çok yönlü devam etmektedir."

 
 
 
KAYNAK : Haber7
Emir Yücel Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Emir Yücel

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversiteyi ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde tamamladı. 2021 yılında Sabah Gazetesi'nde Gazetecilik mesleğine başladı. Pek çok habere ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com'da "Özel Haberler Editörü" olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 226 TÜMÜ
  • Berk 2 ay önce Şikayet Et
    Covid mi önemli? Şimdi geberip cehenneme gitti ateş oldu bu mu önemli? Gençlerin ahireti ile oynayan kafir bunlar
    Cevapla
  • Sulo 2 ay önce Şikayet Et
    Terödist teröristi savunur, arka cikar. Cünkü kendileride terörist.
    Cevapla
  • B.64 2 ay önce Şikayet Et
    Bunların aylıklarını geriye dönük kesin gitsin, bu yasayı çıkarın artık
    Cevapla
  • MESUT 2 ay önce Şikayet Et
    teröristleri savunanların ALLAH belasını versin
    Cevapla
  • Fani 2 ay önce Şikayet Et
    Bazen adalet konusunda eleştiri de bulunan muhaliflere kızıyordum. Yeterince vatan millet düşmanı oldukları açık değil mi. Vekil değil ne olur sa olsunlar gereken adalet uygulansın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR