İzmir'de taksicilerden haklı isyan: Kabin istiyoruz

İZMİR'de, aracına aldığı müşterisi tarafından silahla öldürülen taksi şoförü Oğuz Erge'nin meslektaşları, yürüyüş yapıp olayı protesto etti, araçlarına da koruma kabini takılmasını istedi.

ABONE OL
GİRİŞ 06.02.2024 18:52 GÜNCELLEME 06.02.2024 18:54 GÜNCEL
İzmir'de taksicilerden haklı isyan: Kabin istiyoruz
İzmir'de taksicilerden haklı isyan: Kabin istiyoruz

İzmir'de, taksici Oğuz Erge'nin soğuktan üşümemesi için taksisine müşteri olarak aldığı Delil Aysal tarafından tabancayla öldürülmesi, meslektaşları tarafından protesto edildi. Araçlarıyla konvoy oluşturup geldikleri Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nin girişinde toplanan taksiciler, 'Öldürülmek istemiyoruz.

Koruma kabinli araç istiyoruz' yazılı pankart açtı. Ardından "Öldürülmek istemiyoruz" sloganları atıp yürüyen taksiciler adına konuşan Ali Çetin Taylan, "İstanbul'da 200, İzmir'de 50'nin üzerinde ve diğer illerde yüzlerce meslektaşımızı gasp terörüne kurban verdik. Yüzlerce aile öksüz yetim kaldı. Bu olayların son bulması için daha kaç masum canın yitip gitmesi gerekiyor?" diye konuştu.

Taylan, taksici cinayetlerinin önlenmesi için, 24 Ekim 2024 tarih ve 25 bin 620 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 'Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkındaki Yönetmelik'in bir an önce uygulanması gerektiğini de söyledi.

Gece vardiyasında çalışan taksicilere emniyet kemeri zorunluluğunun kaldırılması gerektiğini de vurgulayan Taylan, "Çünkü herhangi bir saldırı anında manevra zorluğu çıkarmaktadır" dedi.

'GEBZE'DE ÜRETİLİP, İTHAL EDİLİYOR; BİZ NEDEN KULLANMIYORUZ'

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık'ın koruma kabinlerinin kullanımdaki taksiler için uygun olmadığını söylediğini hatırlatan taksici Ahmet Can Özdel ise "Bu kabinler, Türkiye'de Adapazarı'nda kullanılıyor. Biz bunu neden yapamıyoruz? Gebze'de üretip ithal ediyoruz. Bunu üretme kapasitemiz varken bunu kendimiz niçin kullanamıyoruz?" ifadelerini kullandı. Açıklamaların ardından taksiciler olaysız dağıldı.

KAYNAK : DHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • muro 2 ay önce Şikayet Et
    butun taxi alacak binecek binmeden ønce parmak izi alinacak sisteme kayit olacak orda takip eden calisan olacak
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Türkiye'genelinde acilen taksilerin uygun genişlikte araçlar ve kurşun geçir Mez kabin ve ön cam ve kapılar dahil yapılması şart dır 1993 yılında taksiye başladım tarihde güvenli araçlar yapılcak diyordu siyasiler yazar kasa yapılcak diyorlardı hala ihmaler yüzünden taksici emekçiler gece korkuyla çalışıyorlar yazıklar olsun vessalam
    Cevapla
  • seref yılmaz 2 ay önce Şikayet Et
    kabin de iste idamda iste kısasa kısas dinin emri bu olmazsa bu hainler bitmez
    Cevapla
  • T.C vatandaşı 2 ay önce Şikayet Et
    Bir çok defa taksicilere su zamlardan, yolcu beğenmelerinden kızdım ama son olay görünüyor ki bu hainler ile gece başbaşa kalıyorlar kabin olması gerek.
    Cevapla
  • Serra 2 ay önce Şikayet Et
    İki gün taksicilige ara verin bak nasıl oluyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR