AK Parti'de sıra belediye meclis üyeliklerinde

AK Parti ve MHP'nin 14. buluşması yarın gerçekleştirilecek. İki parti, belediye meclis üyelikleri üzerine görüşecek. İl ve ilçe belediye başkan adayları belirlendi. Sıra meclis üyelerine geldi...

ABONE OL
GİRİŞ 07.02.2024 13:16 GÜNCELLEME 07.02.2024 13:16 GÜNCEL
AK Parti'de sıra belediye meclis üyeliklerinde
AK Parti'de sıra belediye meclis üyeliklerinde

31 Mart yerel seçimlerine geri sayım devam ederken, AK Parti’deki mesai de hızlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki üst kurul, belediye başkan adaylarını netleştirdi.

O isimlere yönelik açıklama ise genel başkan yardımcılarının katılımıyla hafta sonuna kadar tamamlanacak.

HEYETLER 14. KEZ BİR ARAYA GELECEK

AK Parti ve MHP, belediye meclislerindeki iş birliğini görüşmek üzere 8 Şubat Perşembe günü 14. kez bir araya gelecek. 30 büyükşehrin belediye meclislerinde ve 51 ilin merkez ilçelerinde ortak çalışmalar yapılması planlanıyor. Meclis üyeliklerinin dağılımı ise her iki partinin hem 2019 yerel seçimlerinde hem de 2023 genel seçimlerinde kentlerde aldığı oy oranlarına göre belirlenecek. Fermuar yöntemi uygulanacak.

LİSTELER 19 ŞUBAT'TA TESLİM EDİLECEK

AK Parti, ilçe teşkilatlarından meclis üyesi adaylarının belirlenmesini istedi. Adaylar genel merkezdeki komisyonlarca değerlendirilecek. Aday listeleri için son tarih 20 Şubat olarak belirlendi. AK Parti de listelerini 19 Şubat'ta seçim kurullarına teslim etmeyi planlıyor.

BBP İLE GÖRÜŞÜLECEK

Cumhur İttifakı'nın iş birliği konusunda ise HÜDA-PAR ve DSP ile iş birliği yapılmayacağı öğrenildi. Büyük Birlik Partisi ile 8 Şubat'ta görüşme yapılması planlanıyor.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR