Afyonkarahisar'da 15 seçmenli köyün muhtarı yedinci dönem için aday oldu

Muhtar Ahmet Coşar, "Seçmenlerden 5'i benim ailemden. 2014'te rakibim çekildi, 14 seçmenin oyunu aldım. 2019'daki seçimde ise rakibim vardı, 8 oyla muhtar seçildim. Bu görevde son 5 yılımı geçireceğim." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.02.2024 00:45 GÜNCELLEME 08.02.2024 00:45 GÜNCEL
Afyonkarahisar'da 15 seçmenli köyün muhtarı yedinci dönem için aday oldu
Afyonkarahisar'da 15 seçmenli köyün muhtarı yedinci dönem için aday oldu

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde 7 hanede 15 seçmeni bulunan Asmacık köyünün 29 yıllık muhtarı Ahmet Coşar, yeniden göreve talip oldu.

67 yaşındaki Coşar, bir dönem azalık yaptığı Asmacık köyünde 1994'te 60 seçmenin oyuyla muhtarlığa seçildi.

Tarım ve hayvancılığın yapıldığı 20 haneli köy nüfusunun büyük kısmı, iş olanakları nedeniyle 2000'li yıllarda Denizli'nin Sarayköy ilçesine göç etti.

Kış aylarında 3 hanede 6 kişiye kadar düşen Asmacık köyünde 29 yıldır muhtarlık yapan Coşar, AA muhabirine, 6 dönem muhtarlık yaptığını, 5 yıl daha hizmet etmek için aday olduğunu söyledi.

Asmacık köyünde bu yıl 15 seçmenin oy kullanacağını kaydeden Coşar, "Önceki dönem 14 seçmenimiz vardı, 1 köylümüz oyunu burada kullanmak için adresini aldırmış. Muhtarlık seçiminde bana rakip olacağını duydum. Seçmenlerden 5'i benim ailemden. 2014 yılında rakibim çekildi, 14 seçmenin oyunu aldım. 2019'daki seçimde ise rakibim vardı, 8 oyla muhtar seçildim. Bu görevde son 5 yılımı geçireceğim, yaşlandık, bir daha da aday olmayacağım." diye konuştu.

"Köyümü beklemek için adayım"

Coşar, 29 yıllık muhtarlığında köyüne içme suyu getirilmesi ve parke taşı döşenmesi sürecini takip ettiğini dile getirdi.

Köylerinin çok büyük eksiğinin olmadığını belirten Coşar, "​​​​​​​Asmacık köyünde 6 dönemdir alnımın akıyla muhtarlık yaptım. Bu seçim döneminde iddialı değilim. Sadece köyümü beklemek için adayım. Her şeyden önce köyümüze sahip çıktık. Yaz kış, burada vakit geçirmeye mecburuz. Buraya biz 'Garip köy' diyoruz." dedi.

 

KAYNAK : AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 28 TÜMÜ
  • misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Muhtara ver 17000 tl hiç bir iş yapmasın. 25 yıl 30 yıl prim ödeyene ver 10000 tl emekli maaşı revamı bu.???????
    Cevapla
  • MİSAFİR 2 ay önce Şikayet Et
    Böyle bir savurganlık olamaz. Kesinlikle Muhtarlıkların kaldırılması gerekir Yazık tır Bu Milletin vergilerine.Emekliye verecek para bulamıyorsunuz.Savurganlık hat safhada.
    Cevapla
  • bursalı 2 ay önce Şikayet Et
    muhtarlıklar günümüz şartlarında kaldırılması gereken bir kurum. hatta belirli nüfusun altında bulunan köylere imam bile atanmasın. yazık vergi mükelleflerinin parası çarçur ediliyor. birçok yerde hem imam hem müezzin var. lükse bakın. sadece mahalle muhtarlarına ödenen para yıllık 13 milyar tl. yazık günah değilmi. ayrıca emekli maaşının yakınına kalması ve nafaka olayıda düzenlenmeli
    Cevapla
  • vatanım ve imanım 2 ay önce Şikayet Et
    Türkiye genelinde 50.000 den fazla mahalle ve köy muhtarlıkları var bu da HER AY 850 milyon eski paraya göre 850 trilyon yapıyor yazıktır günahtır. Muhtarlık kriterleri yeniden düzenlenmesi lazım 1- en az lise mezunu 2-maaşı olan aday olmasın 3-yaş sınırı v.s. gibi Devletin elbet vardır bir bildiği ancak aklım ermiyor vesselam
    Cevapla
  • tarık türk 2 ay önce Şikayet Et
    Köy camilerindeki imamlar can sıkıntısından tarım ile uğraşıyor, muhtarlık işini imamlara veriniz, aldıkları maaşı hak etsinler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR