Son Dakika... 9 ilde 'Kafes-41' operasyonu: 61 gözaltı

Son dakika haberi... İstanbul ve İzmir merkezli 9 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen 'Kafes-41' operasyonunda 61 şüpheli yakalandı.

ABONE OL
GİRİŞ 16.02.2024 08:03 GÜNCELLEME 16.02.2024 09:49 GÜNCEL
Son Dakika... 9 ilde 'Kafes-41' operasyonu: 61 gözaltı
Son Dakika... 9 ilde 'Kafes-41' operasyonu: 61 gözaltı

SON DAKİKA HABERİ:  İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul ve İzmir merkezli 9 ilde düzenlenen “Kafes-41” Operasyonu sonucu organize örgüt üyesi 61 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İzmir’de elebaşılığını kırmızı bülten ile aranan Beratcan Gökdemir’in, İstanbul’da elebaşılığını ulusal aranma kaydı bulunan Ferhat Delen’in yaptığı organize suç örgütüne yönelik İstanbul ve İzmir merkezli 9 ilde düzenlenen “Kafes-41” Operasyonu’nda 61 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Yerlikaya paylaşımında “Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde; İstanbul ve İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu; suç işlemek amacıyla örgüt kurmak suretiyle ve suç örgütlerine silah temin eden şüphelilerin; 2 ayrı cinayet olayını gerçekleştirdikleri, 2 adet kasten öldürmeye teşebbüs olayını gerçekleştirdikleri, 11 adet kasten yaralama olayını gerçekleştirdikleri, diğer suç örgütleri ile çok sayıda silahlı çatışmaya girdikleri, anlaşmazlık yaşadığı şahıslara yönelik kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, tehdit ve silahlı saldırı eylemi gerçekleştirdikleri, çok sayıda ruhsatsız silah yakalattıkları, korkutma ve haraç alma amaçlı çok sayıda iş yerinin kurşunlanması olayını gerçekleştirdikleri ve yağma suçlarını işledikleri tespit edildi” ifadelerine yer verdi.

Yerlikaya paylaşımında operasyonlarda 37 ruhsatsız tabanca, 5 adet av tüfeği, çok sayıda mermi ve 3 adet çelik yelek ele geçirildiğini belirtti.

KAYNAK : Haber7, AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Necati 2 ay önce Şikayet Et
    Önceki İçişleri bakanı bunlara göz mü yummuş diye aklıma geliyor.
    Cevapla
  • gurbet 2 ay önce Şikayet Et
    Caydırıcı Cezalar Gelmegi Müddetce Degişen birşey Olmaz bugün Topla Yarın Salıver hepsi bu
    Cevapla
  • metin 2 ay önce Şikayet Et
    yuzde 99 u serbest olacak ne olcak yani.mesele gozaltiysa istersen 1000 kisiyi al sonuc....
    Cevapla
  • Ahmet 2 ay önce Şikayet Et
    Gerçek adalet için suç işleyenlerin yakalandıktan sonra caydırıcı cezalar alması gerekir yoksa bu yapılanların hiçbir anlamı yok
    Cevapla
  • Vatandaş Ahmet 2 ay önce Şikayet Et
    Ülkemde huzur getirmek istikrar sağlamak terörü mahyayı uyuşturucuyu hırsızlığı bitirmek için çalışan her kezden Yüce rabbim razı olsun iyilik güzellik versin işini rast getirsin. Ülkemde huzuru bozan terörist lik hainlik hırsızlık yapan uyuşturucu satan be bunlara elinde yetki olup ta göz yuman hak ettiği cezayı vermeyen engel olmayan her kim var ise rabbimin e ediyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR