Roman orkestrası çaldı, Başkan Aktaş söyledi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Çalgıcı Mektebi Roman Orkestrası tarafından düzenlenen ‘Bayram Şenpınar Vefa Gecesi’ konserinde, sahneye çıkıp ‘İlle de Roman olsun’ ve 'Gönlümün Sultanısın' şarkılarını seslendirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 17.02.2024 17:00 GÜNCELLEME 17.02.2024 17:22 GÜNCEL
Roman orkestrası çaldı, Başkan Aktaş söyledi
Roman orkestrası çaldı, Başkan Aktaş söyledi

Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestrası bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Çalgıcı Mektebi Roman Orkestrası, Bursalı usta sanatçı ‘Bayram Şenpınar’ adına vefa gecesi konseri düzenlendi. Programa, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanı sıra Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, siyasi parti temsilcileri, şehir içi ve şehir dışından gelen Roman Dernekleri’nin başkanları ve çok sayıda sanatsever katıldı.
Söz ve müzikleri usta sanatçıya ait olan eserlerin seslendirildiği gecede, Devran Şengümüş, Burak Çideman, Esra Erduvan ve Bayro Şenpınar sahne alarak dinleyenlere keyifli bir akşam yaşattı. Müzik severlerin yoğun ilgi gösterdiği konserde, Karagöz Halk Dansları Topluluğu’nun da sahne alarak Bursalılara çoşku dolu anlar yaşattı. Konserin son bölümünde ise usta sanatçı Bayram Şenpınar sahne alarak ‘Koca Çınar’ adlı eserini sevenleri için seslendirdi.

Programın sonunda sahne çıkarak usta sanatçıyı tebrik eden Başkan Alinur Aktaş, Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Çalgıcı Mektebi Roman Orkestrası’nın çok güzel işlere imza attığını söyledi. 15 farklı şehirden 30’a yakın Roman Dernek Başkanı’nı ve yöneticilerini Bursa’da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirten Başkan Aktaş, “Sanatçımız Bayram Şenpınar vesilesiyle buluşmak istedik. Romanlar, keyifli ve eğlenmeyi seven insanlardır. Dostlarıyla beraber ağlamayı, üzülmeyi, gülmeyi seven insanlardır. Bu çeşitlilikler aslında toplumumuzun bir zenginliğidir. Önemli olan iyi insan olabilmektir. Roman kardeşlerimizin on parmağında on marifet var. Belediyemizdeki Roman çalışma arkadaşlarımızın hünerlerine de şahidim. Ama bu toplumda yıllarca Romanlar görülmezken, yiğit adam Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan çıktı ve bu konuda farkındalık ortaya koydu. Artık hep beraber eğlenmeyi, gülmeyi, ağlamayı da biliyoruz. Bu güzellikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız” dedi.

Konuşmasının ardından Başkan Aktaş ‘İlle de Roman olsun’ ve 'Gönlümün Sultanısın' şarkılarını seslendirirken, salonu dolduranlar ayağa kaldırarak hem alkışları hem de eşlik etti. Programın sonunda Başkan Aktaş tarafından sanatçılara günün anısına çiçek takdim etti.

KAYNAK : İHA
Furkan Uyar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Furkan Uyar

Editör Hakkında

1984 yılında Denizli'de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. Eskişehir Anadolu Üniversitesinin Halkla İlişkiler ve İşletme bölümlerinden mezun oldu. 2004 yılında televizyon sektöründe çalışma hayatına başladı. 2012 yılında giriş yaptığı internet haber editörlüğüne Haber7.com'da devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR