TBMM Başkanı Kurtulmuş, Japonya'nın Ankara Büyükelçisini kabul etti

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Katsumata Takahiko'yu kabul etti.

ABONE OL
GİRİŞ 28.02.2024 16:27 GÜNCELLEME 28.02.2024 16:27 GÜNCEL
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Japonya'nın Ankara Büyükelçisini kabul etti
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Japonya'nın Ankara Büyükelçisini kabul etti

Meclisteki kabulde Kurtulmuş, Türkiye ve Japonya halklarının birbirine çok benzeyen iki halk olduğunu, mesafeler uzak olsa da iki ülke vatandaşlarının gönülden ilişki kurabildiğini söyledi.

2024'ün, Türkiye-Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin tesisinin 100. yıl dönümü olduğunu anımsatan Kurtulmuş, bir asırlık ilişkinin, her alanda atılacak güçlü adımlar ve işbirliğiyle daha ileriye götürülmesi arzusunda olduklarını belirtti.

Japonya ile ciddi bir ticari ilişkinin bulunduğunu ve ticaret hacmini çok daha yukarılara taşımayı istediklerini dile getiren Kurtulmuş, ayrıca turizm, eğitim, yüksek teknoloji alanlarındaki işbirliğini artırmak gerektiğini ifade etti.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Türkiye ve Japonya'nın yüksek teknolojilerde çok rahat işbirliği yapabilecek noktada olduğunu vurguladı.

İLİŞKİLERDE 100. YIL KUTLANIYOR

Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Katsumata da Japonya-Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin tesisinin 100. yıl dönümü dolayısıyla, ikili ilişkileri daha ileriye taşımak için Türkiye'nin farklı kentlerinde kültürel etkinlikler düzenleyeceklerini ifade etti.

Büyükelçi Katsumata, TBMM Başkanı Kurtulmuş'a, ülkeler arasındaki diplomatik ilişkilerin tesisinin 100. yıl dönümü kapsamında Japonya Temsilciler Meclisi Başkanının davetini iletti. Katsumata, TBMM Başkanı Kurtulmuş ve beraberindeki heyeti Japonya'da ağırlamaktan memnuniyet duyacaklarını bildirdi.

 

KAYNAK : AA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR