Bakan Fidan'dan peş peşe diplomatik görüşmeler

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Antalya Diplomasi Forumu kapsamında birçok ülkeden mevkidaşıyla ikili görüşmelere başladı. İşte detaylar...

ABONE OL
GİRİŞ 29.02.2024 16:18 GÜNCELLEME 29.02.2024 17:42 GÜNCEL
Bakan Fidan'dan peş peşe diplomatik görüşmeler
Bakan Fidan'dan peş peşe diplomatik görüşmeler

Antalya Diplomasi Forumu (ADF), dünyanın dört bir yanındaki 147 ülkeden temsilcileri ağırlayacak. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da 1-3 Mart tarihlerinde düzenlenecek olan forum için Antalya'ya giderek; ikili görüşmelere başladı.

KIRGIZİSTANLI MEVKİDAŞIYLA GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, III. Antalya Diplomasi Forumuna katılmak için geldiği Antalya’da Kazakistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Murat Nurtleu ile görüştü.

LÜBNANLI MEVKİDAŞIYLA BİR ARAYA GELDİ

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Lübnan Dışişleri Bakanı Abdallah Bouhabib ile Antalya'da bir araya geldi.

İki ülkenin ilişkilerinin ele alındığı görüşmede, Gazze'deki son gelişmeler kapsamlı değerlendirilirken, buradaki durumun bölgenin güvenlik ve istikrarına etkilerine değinildi.

GAMBİYA DIŞİŞLERİ BAKANI İLE KRİTİK GÖRÜŞME

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 1-3 Mart'ta düzenlenecek 3. Antalya Diplomasi Forumu öncesinde, Gambiya Dışişleri Bakanı Mamadou Tangara ile Antalya'da bir araya geldi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Bakan Fidan, 3. Antalya Diplomasi Forumu öncesinde, Gambiyalı mevkidaşı Tangara ile görüştü.

Bakan Fidan, Türkiye'nin Afrika'daki önemli ortaklarından olan Gambiya ile ikili ilişkilerin her alanda ilerlemesinden memnuniyet duyduğunu iletti.

İki ülke, askeri, ekonomik ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesi konusunda mutabık kaldı.

Görüşmede, ikili ticaretin geliştirilmesine yönelik atılabilecek adımların yanı sıra İsrail'in Gazze'ye saldırılarında Gazze’deki durum da ele alındı.

IRAKLI MEVKİDAŞIYLA GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 1-3 Mart'ta düzenlenecek 3. Antalya Diplomasi Forumu öncesinde, Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ile Antalya'da bir araya geldi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bakan Fidan, 3. Antalya Diplomasi Forumu öncesinde, Iraklı mevkidaşı Hüseyin ile görüştü.

Görüşmede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak'a yapması planlanan ziyaretin hazırlıklar ele alındı.

Fidan ve Hüseyin, aralık ayında Ankara'da düzenlenen Türkiye-Irak Güvenlik Zirvesi'nin ardından, kısa süre içinde Bağdat’ta yapılması öngörülen Güvenlik Zirvesi’nin takvimini de görüştü.

Taraflar, Irak’taki güvenlik durumu, bölgedeki son gelişmeler ve Kalkınma Yolu Projesi'ni de değerlendirdi.

KAYNAK : Haber7, AA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR