2019’da Yavaş’ın en önemli artısıydı... 31 Mart'ta tabloyu altüst edecek faktör

Gazeteci Zafer Şahin anketler ve algıların aksine Ankara’da Cumhur İttifakının adayı Turgut Altınok'un neden önde olduğuna ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 01.03.2024 17:14 GÜNCELLEME 01.03.2024 17:54 GÜNCEL
2019’da Yavaş’ın en önemli artısıydı... 31 Mart'ta tabloyu altüst edecek faktör
2019’da Yavaş’ın en önemli artısıydı... 31 Mart'ta tabloyu altüst edecek faktör

Yerel seçime sayılı günler kala aday ve partiler çalışmalarına hız verdi. 5 yıllık hizmet karnesi kırıklarla dolu CHP'li ABB Başkanı Mansur Yavaş'a karşı mücadele veren Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Turgut Altınok da sahada iyiden iyiye kendini hissettiriyor.

Oluşturulmaya çalışılan algıların aksine Ankara'da gerçekten ne oluyor, seçimin kaderini belirleyecek faktörler neyi gösteriyor? İşte Milliyet'teki 'Anketlerin göremediği Ankara' başlıklı yazısıyla gazeteci Zafer Şahin'in seçime ilişkin çarpıcı analizi;

Anketlere bakılırsa CHP adayı Mansur Yavaş Ankara’da açık ara önde. 

Yavaş’ın kendisi de seçimi farkla alacağını iddia ediyor. Ama niyeyse sanki rakibinin gerisindeymiş gibi inanılmaz bir reklam/tanıtım kampanyasıyla seçime hazırlanıyor. 

Nevşin Mengü'den muhalefete Ankara uyarısı: Travma yaşarsınızNevşin Mengü'den muhalefete Ankara uyarısı: Travma yaşarsınız

Turgut Altınok'tan alkışlanacak hareket! DEM adayı hariç herkesi davet ettiTurgut Altınok'tan alkışlanacak hareket! DEM adayı hariç herkesi davet etti

Mansur Yavaş'a tepki büyük... Yüksek su faturaları çiftçiye inek sattırdı!Mansur Yavaş'a tepki büyük... Yüksek su faturaları çiftçiye inek sattırdı!

Ankara’nın herhangi bir sokağında, caddesinde, bulvarında kafanızı kaldırdığınız anda karşınıza Mansur Yavaş’ın resim - afişinin çıkmaması imkansız. 

Bu devasa seçim kampanyasının finansmanını kim sağlarsa sağlasın ortada net bir israf var. Ama konumuz bu değil. Yavaş, iddia ettiği gibi rahat olsaydı reklama bu kadar ağırlık vermezdi. 

Anketler ve algıların aksine Ankara’da seçim ortada. Hatta Turgut Altınok bir adım önde. Neden mi? 

Çünkü MHP oyları blok halinde Altınok’a gidecek. 2019’da Yavaş’ın en önemli artısı Ülkücü oylarının kendisinde toplanmasıydı. 

Geçen seçimde Yavaş’ın Ankaralı olması rakibine göre kendisine önemli bir avantaj sağladı. Bu seçimdeki rakibi ise has Ankaralı. Altınok’a Ankaralılık üzerinden kuracağı bir üstünlüğü olmayacak Yavaş’ın. 

İYİ Parti'den Mansur Yavaş'a salvolar! Eski ortaklar düşman oldu, yerin dibine soktu...İYİ Parti'den Mansur Yavaş'a salvolar! Eski ortaklar düşman oldu, yerin dibine soktu...

Ankara’nın en büyük iki ilçesi Keçiören ve Çankaya . Biri CHP’nin diğeri AK Parti’nin kalesi. 2019’da Yavaş’a Keçiören’den hatırı sayılır oy geldi: Bu oylar 2024’te Altınok’tan başka bir adrese gitmez. 

Anket oyunlarında gösterilen Ankara’nın dışında başka bir Ankara var. Sahada Turgut Altınok yükselişte , Mansur Yavaş ise geriliyor. 

Altınok’a önerim daha çok TV programına çıkması. CNN Türk’te katıldığı son programda çok başarılıydı. Samimiyeti ve Ankara’nın sorunlarına hakimiyeti ekrandan direkt yansıyor seçmene… 

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 23 TÜMÜ
  • Angaralı keçi 1 ay önce Şikayet Et
    Adam hakketten düşeni kaldırıyor para et gıda veriyor işi olmayana iş eşi olmayana eş evlendiriyor helal olsun birşeylerde yapıyor herşey yerli yerinde hükümet kiredilere onay vermiyor oda meclis çoğunluğunu aldığı zaman düzelecek millet uyanık olsun işte
    Cevapla
  • Türk 1 ay önce Şikayet Et
    Mansur un eseri yok demeyin vaaar. KIZIL rengine boyadığı sokak levhaları vaaar.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Ankaranın mutlaka bir atağa ihtiyacı var.Yoksa birkaç yıl sonra bu gidişle özellikle trafik tamamen tıkanacak.
    Cevapla
  • Metin. 1 ay önce Şikayet Et
    Zafer Şahin'nin tespitleri çok isabetli. Sayın Altınok'un ekranlarda daha fazla görünmesi ve tüm Ankaralıların daha yakından tanıması gerekiyor. Samimi duruşu, hitabeti, özgüveni,şakacılığı, gerçekçiliği, özellikle kararlı oluşu, tecrübe ve deneyimleri, Ankara'ya en uygun Belediye Başkanı izlenimi uyandırıyor. Sayın Altınok'a başarılar dilerim.
    Cevapla
  • Bekir 1 ay önce Şikayet Et
    Mansur da ekrem de gidecek. Şu yari fiyatına universiteliye otobüs bedava. Sadece mansur un triplerine ödenen maaş bunun 10 katını karsilar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR