ABD'li Jeff Flake'ten dikkat çeken Türkiye yorumu! Afrika ve Çin detayı

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, Antalya Diplomasi Forumu'na (ADF) ilişkin, "Harika bir çalışma yani bu, olağanüstü bir organizasyon." dedi. Jeff Flake, Türkiye hakkında dikkat çeken yorumda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 02.03.2024 19:20 GÜNCELLEME 02.03.2024 19:25 GÜNCEL
ABD'li Jeff Flake'ten dikkat çeken Türkiye yorumu! Afrika ve Çin detayı
ABD'li Jeff Flake'ten dikkat çeken Türkiye yorumu! Afrika ve Çin detayı

Flake, Anadolu Ajansının (AA) "Global İletişim Ortağı" olduğu, Belek Turizm Bölgesi'ndeki NEST Kongre Merkezi'nde düzenlenen ADF 2024'ün ikinci gününde, AA standını ziyaret etti.

'KANIT' KİTABINI İNCELEDİ

Büyükelçi Flake, burada, AA'nın İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında beyaz fosfor kullanması başta olmak üzere, işlediği savaş suçlarına yönelik belge niteliğindeki fotoğrafların yer aldığı "Kanıt" kitabını inceledi ve ADF'ye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Flake'i, AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Özhan karşıladı.

Özhan, Büyükelçi Flake'e 13 dilde yayın yapan AA’nın faaliyetlerine ilişkin bilgi verdi, ayrıca dünya genelinde devam eden krizlerdeki rolünü ve "Kanıt" kitabını anlattı.

AA'nın, dünya genelinde devam eden çok sayıda krizi ele aldığının altını çizen Özhan, Rusya-Ukrayna Savaşı'nda AA'nın, sahada faaliyet yürüten en önemli haber ajansları arasında olduğunu vurguladı.

AA'nın 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de sahada olduğuna işaret eden Özhan, AA’nın Kudüs-Batı Şeria’da 12 muhabiri, Gazze’de de 6 muhabiri ve 26 foto muhabirinin görev yaptığını belirterek Gazze’de görev yapan AA kameramanı Muntasır es Savvaf’ın İsrail saldırılarında hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Özhan, "Kanıt" kitabına ilişkin, "Gazze'deki savaşta, İsrail ordusu tarafından gerçekleştirilen saldırılarla Roma Statüsü'nün ihlal edilen maddelerini ortaya koyan olayların kanıtlarını bir araya getiren bir kitap da hazırladık." ifadesini kullandı.

"Kanıt" kitabının Uluslararası Adalet Divanında (UAD) İsrail aleyhine açılan "soykırım" davasında BM mahkemesine de sunulduğunu aktaran Özhan, Gazze'de 30 binden fazla masum insanın hayatını kaybettiğini söyledi.

OLAĞANÜSTÜ BİR ORGANİZASYON

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Flake ise ADF kapsamında Türkiye, Afrika ve buradaki fırsatlar hakkında görüşme yapmak için sabırsızlandıklarını belirtti.

Flake, "Türkiye'nin Afrika'da yaptıklarını takdir ediyoruz, özellikle de Çin ile rekabet konusunda." diye konuştu.

ADF kapsamında çok sayıda panel düzenlendiğine işaret eden Flake, "Harika bir çalışma yani bu, olağanüstü bir organizasyon." dedi.

Flake, ADF'de bulunmaktan mutlu olduğunu; sadece diplomatların değil, devlet başkanlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarından (STK) temsilcilerin de burada yer aldığını dile getirerek "Burası, olunması gereken yer." değerlendirmesini yaptı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 52 TÜMÜ
  • harun coşkun 1 ay önce Şikayet Et
    bizi Truva atı gibi kullanıp yapacakları oyunlara alet edecekler.
    Cevapla
  • Hakikat 1 ay önce Şikayet Et
    AB*D Türkiye'nin hiç bir zaman dostu ve müttefiki olmamıştır. Aksine Vahşi Batının en vahşi kan emici vampiri olarak Türkiye'yi her zaman kullanmış, sömürmüş ve geri bırakmıştır. Yeni Dünya düzeninde AB*D'nin yeri olmayacak, Türkiye ise ilelebet payidar kalacaktır.
    Cevapla
  • Skut 1 ay önce Şikayet Et
    Artık bunlar için karşı bir pozisyon tavrı oluşmalı, bunların sinsi politikalarına karşı, bunlara değer verilmemeli, bunlar İslam düşmanı seri müslüman katili.
    Cevapla
  • Skut 1 ay önce Şikayet Et
    Bu memleketin koynunda beslediği yılan.
    Cevapla
  • Skut 1 ay önce Şikayet Et
    Bunlar sözkonusu olunca, kırk yıldır pkk yı ülkemizi yıkmak için yaptıkları, ırak, suriye, sudan, afganistan, mısır, daha pek çok müslüman ülkelerinde nasıl bir felaketlere sebep oldukları, bizim için gözardı edilemeyecek önemdedir. Düşman dost olmaz eşek derisi post olmaz.
    Cevapla
  • Ahmet Karaca 1 ay önce Şikayet Et
    Elbette olacaktır hakkın sana vadi takın kim bilir belki yarın belki yarından da yakın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR