Bakan Koca'dan sigara bağımlılarını korkutan mesaj

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, her yıl dünyada 5 milyon kişinin sigara yüzünden öldüğünü belirterek, "ALO 171 Sağlık Bakanlığı hattını arayarak, sigara bırakmak için randevu alabilirsiniz. Yeşilay Haftası'nda bu kararı verelim." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 03.03.2024 18:45 GÜNCELLEME 03.03.2024 18:45 GÜNCEL
Bakan Koca'dan sigara bağımlılarını korkutan mesaj
Bakan Koca'dan sigara bağımlılarını korkutan mesaj

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından, 1-7 Mart Yeşilay Haftası dolayısıyla paylaşımda bulundu.

SİGARA BAĞIMLILARINA "ALO 171" MESAJI

Başta sigara olmak üzere tütün ve tütün ürünlerinin önlenebilir ölüm nedenlerinin başında yer aldığını vurgulayan Koca, şunları kaydetti:

"Her yıl dünyada 5 milyon kişi sigara kullanımına bağlı hastalıklarla ilişkili olarak hayatını kaybetmektedir. ALO 171 Sağlık Bakanlığı hattını arayarak, sigara bırakmak için randevu alabilirsiniz. Yeşilay Haftası'nda bu kararı verelim."

Bakan Koca, paylaşımında ayrıca Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Esra Yazar'ın sigaranın zararlarına ilişkin açıklamalarının yer aldığı videoya da yer verdi.

KAYNAK : AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 16 TÜMÜ
  • Tahir Kaplan 1 ay önce Şikayet Et
    Sigara çok ucuz bir sigara paketi askeri ücretle aynı olması gerekir.Ayrıca kapalı alanlarda kontrol olmadığı için herkes içiyor kontrol şarttır.
    Cevapla
  • Ahmet 1 ay önce Şikayet Et
    sigara içenlere sigaradan dolayı oluşan rahatsızlıklara devlet muayeneden tedaviden mahrum bıraksın. gitsin özel hastaneye. en az para veren yılda 23 bin tl para veriyor sigaraya. nokta.
    Cevapla
  • ADEM AKYOL 1 ay önce Şikayet Et
    Sigara içme yasasını 22 yaşa çıkarın , 22 yaş altına satışı yasakların ve cezası çok ağır olsun. Cezalara anne ve babalar da dahil olsun. Okullarda içilmesi ve hapis cezası olsun , okula tam yetki verilsin. Okulun yöneticilerin güvenliği sağlansın . Kafadan % 50 düşer. Tabi Devlet isterse. 1980 yılına göre sigaralar ucuz .
    Cevapla
  • ekrem 1 ay önce Şikayet Et
    sigaraya bağlı hastalıkları SGK kapsamında tedavi etmeyin olsun bitsin ,
    Cevapla
  • armi 1 ay önce Şikayet Et
    6 ay sonraya randevu veriliyor sayın bakan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR