MİT, PKK/KCK'nın sözde gençlik yapılanması sorumlusunu etkisiz hale getirdi

MİT, terör örgütü PKK/KCK'nın sözde gençlik yapılanması sorumlusu Gülsün Silgir'i Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye'de düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.03.2024 10:04 GÜNCELLEME 04.03.2024 11:34 GÜNCEL
MİT, PKK/KCK'nın sözde gençlik yapılanması sorumlusunu etkisiz hale getirdi
MİT, PKK/KCK'nın sözde gençlik yapılanması sorumlusunu etkisiz hale getirdi

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/KCK'nın sözde gençlik yapılanması içerisindeki Sara Hogir Riha kod adlı Gülsün Silgir'in, Irak'ın Süleymaniye kırsalındaki Pencevin ilçesinde bulunduğunu tespit etti.

Terörist Silgir, MİT'in operasyonuyla, Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye'de etkisiz hale getirildi.

Terör örgütünün sözde gençlik hareketi içinde yer aldığı, 2011'den bu yana eylemlere katıldığı ve gençleri kandırarak örgüte kadro kazandırma faaliyetlerini organize ettiği belirlenen Silgir'in, 2021'den bu yana da Süleymaniye kırsalında faaliyet yürüttüğü tespit edildi.

SARA HOGİR RİHA KOD GÜLSÜN SİLGİR KİMDİR?

Gülsün Silgir, Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde 1989 yılında doğdu. Mersin Üniversitesinde eğitim gördü. 2011’de Devrimci Gençlik Hareketi (DGH) bünyesinde sivil itaatsizlik eylemlerine katıldı. Örgütün dağ kadrolarına unsur kazandırma suçundan dolayı 2012’de cezaevine girdi. 

Cezaevinden çıkmasının akabinde 2013’ün sonunda örgütün kırsal kadrolarına geçti. 2015 yılında Hakkari kırsalında faaliyet gösterdi. 2017’de ise Irak alanında tim komutanı olarak faaliyet yürüttü. 

2019 yılında örgütün gençlik birimi sözde sorumlularından oldu. Gençleri kandırarak örgüte kadro kazandırma faaliyetlerini organize etti. Silgir, 2021 yılından itibaren de Süleymaniye kırsalında faaliyet yürüttü. 

KAYNAK : AA
Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR 80 TÜMÜ
  • Yorumcunun biri 1 ay önce Şikayet Et
    dinsiz ermeni tohumları üçer beşer cehenneme
    Cevapla
  • Mustafa 1 ay önce Şikayet Et
    Sıra kimde acaba karayılanmı, yoksa duro sendemi, gerçi içeride de bu ermeni soylarından var onlarada sıra gelecek
    Cevapla
  • Mehmet 1 ay önce Şikayet Et
    Bunlari hafife almayin, bunlari amarika, almanya, fransa, Hollandda, belcikada, ingiltere, israil egitiyor. Siyonist terorustu Bunlar.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Bunu vuran türk kursunu öyle amerikan avrupa deyil halis muhlis türk yapımı Güzel haberler bunlar şimdi oda insan diyenler çıkabilir insan hayvan gibi mağarada yaşamaz insan hayvan gibi insanı parçalamaz insan insanı sever yaşatmak için elinden geleni yapar nokta
    Cevapla
  • kosovalı 1 ay önce Şikayet Et
    şeytan suratlılar Allah topunuzun belasını versin haçlı soysuzları tek tek te olsa eninde sonunda heppiniz geberekçeksiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR