Dolandırıcıların yeni tuzağı: Seçim sandığı! Sakın açmayın...

Yaklaşan seçimi fırsat bilen dolandırıcılar yeni taktikler geliştirmeye başladı. Son olarak YSK'nın sayfasını kopyalayan dolandırıcılar, "Oy kullanacağınız sandık değişti" mesajıyla, sorgulama linki gönderiyor.

ABONE OL
GİRİŞ 07.03.2024 08:18 GÜNCELLEME 07.03.2024 09:18 GÜNCEL
Dolandırıcıların yeni tuzağı: Seçim sandığı! Sakın açmayın...
Dolandırıcıların yeni tuzağı: Seçim sandığı! Sakın açmayın...

Seçimler yaklaştıkça dolandırıcılık olayları da artmaya başladı. Yeni taktiklerle sahneye çıkan dolandırıcılar vatandaşlara mail ve SMS yoluyla ulaşarak, partilerin ve Yüksek Seçim Kurulu'nun sitesini kullanıyor.

Sabah gazetesinin haberine göre "Seçimde oy kullanacağınız sandık değişti" mesajı veya maili atan dolandırıcılar, "Yüksek Seçim Kurulu Seçmen Sorgulama Hizmeti" sayfasını da birebir kopyaladığı görülüyor.

Bu link üzerinden seçim kaydı sorgulaması yapılması isteniyor.  Sorgulama yapmak isteyen vatandaşlardan adres ve telefon gibi iletişim bilgileri isteniyor.

ŞÜPHELİ LİNKİ AÇMAYIN UYARISI

Uzmanlar, kesin listelerin açıklanmasının ardından hiçbir seçmenin oy kullanacağı sandığın yerinin değişmeyeceğini belirterek, "Şüpheli bir link geldiğinde bunu açmayın" uyarısında bulunuyor.

Seçmenler, nerede ve hangi sandıkta oy kullanacağını, YSK'nın internet sitesinden, e-devletten, YSK'nın seçmen sorgulama mobil uygulamasından veya 444 9 975 numaralı YSK Çağrı Merkezi'nden kontrol edebiliyor. 

YSK, bunlar dışında gelen e-posta, çağrı ya da mesajlara itibar edilmemesini istedi.

DOLANDIRICILAR CANLI DATA KULLANIYOR

Dijitalleşmeyle birlikte dolandırıcıların başvurduğu yöntemler de değişiyor. 

Öyle ki elinize ulaşan YSK seçmen kağıdından kısa bir süre sonra ya da satışını gerçekleştirdiğiniz araca, sağlık sonuçlarınızdan internetten yaptığınız alışverişe kadar kayda giren birçok veri anlık olarak dolandırıcıların eline geçebiliyor. 

SADECE SMS DEĞİL

Dolandırıcılar sadece SMS ile değil aramalarla da aynı vurgunu hedefliyor. Genellikle 444 veya 850 ile başlayan numaralardan gelen aramalarda, "YSK'dan arıyoruz. Seçmen kaydınız ile ilgili bir değişiklik var. Düzeltmemiz için bazı bilgiler gerekiyor" diyerek dolandırma süreci başlatılıyor. YSK kesin listelerin ardından hiçbir seçmenin oy kullanacağı sandığın yerinin değişmeyeceğini belirtiyor.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 28 TÜMÜ
  • Vatandaş. 1 ay önce Şikayet Et
    DOSTLAR TELEFONU AÇMADAN KİM ARIYOR? TANIYORMUYUM DİYE BİR SANİYE DÜŞÜN. GELEN MESAJLARADA AYNI ŞÜPHE İLE BAK. 1 SANİYE DİKKAT ETMEN SANADA BANADA BİZEDE ÇOOOK KAZANDIRACAK. Bu hırsızlar hiç bitmeyecektir. Biz sahtekarları bitirecek. Yeterli 1 saniye dikkat.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    Bunların tamamı başka ülkelerden gelen gangaster, terörist, hırsız, kapkaccı, dolandırıcı ve en önemlisi hekır dedikleri siber soyguncular ile iş birliği yapıyor.
    Cevapla
  • Nevzatt 1 ay önce Şikayet Et
    Adam gibi ceza vermezsen dolandırıcılar dolandırmaya devam eder hocam! Net!
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Bir- dolandırıcılar. İki- başıboş sokak köpekleri. Bu iki sorun canımızdan bezdirdi. Devletimizden bu iki sorundan vatandaşını kurtarmasını önemle rica ediyorum.
    Cevapla
  • Afrasyab 1 ay önce Şikayet Et
    Kişiliksiz,aç gözlü,domuz gibi tüketmekten başka bir şey bilmeyen soyguncu ahlak yoksulları.Nereye kadar böyle devam edeceksiniz?Bu dünyada küçücük bir yokluğa dahi tahammül edilmiyor da yerin altında o küçücük kabirde ettiklerinizin,ettiklerimizin karşılığı ne olacak düşünmüyor muyuz?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR