Aynı evde yaşadığı kadını öldürmüştü: Ayşecik cinayetinde karar çıktı

Erzurum'da aynı evde yaşadığı 45 yaşındaki Ayşecik adlı kadını öldüren 28 yaşındaki Fırat Işık hakkında karar verildi. Cinayeti işlediği sabitleşen Işık, 'Kadına karşı kasten öldürme'den ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 16.03.2024 10:40 GÜNCELLEME 16.03.2024 10:42 GÜNCEL
Aynı evde yaşadığı kadını öldürmüştü: Ayşecik cinayetinde karar çıktı
Aynı evde yaşadığı kadını öldürmüştü: Ayşecik cinayetinde karar çıktı

Kamuoyuna 'Ayşecik cinayeti' olarak yansıyan olayda yeni bir gelişme yaşandı.

Erzururm'un Yakutiye ilçesi Muratpaşa Mahallesi Paşakızı Sokak'taki apartmanda 18 Haziran 2022'de meydana gelen olayda, Fırat Işık aynı evde yaşadığı ve 'abla' dediği Ayşecik Dağıstanlı'yı, erkek arkadaşı Erdem İçoğlu ile görünce göğsünden bıçakladı. Yaralanan Dağıstanlı, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Gözaltına alınan Fırat Işık ile Erdem İçoğlu, işlemleri sonrası tutuklandı.

CAN ÇEKİŞMESİNİ İZLEMİŞLER

İki sanık hakkında 'Kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. İddianamede; Ayşegül Dağıstanlı'yı öldürenin Fırat Işık olduğu ikrarı ile sabit bulunduğu, ancak maktulün bıçaklandıktan sonra uzun süre can çekiştiği, şüpheliler Fırat Işık ile Erdem İçoğlu'nun maktulün uzun süre ölmesini beklediği, bu süreçte olaya ilişkin senaryo oluşturmaya çalıştıkları belirtildi.

İddianamede; müşterek fail olduğu belirtilen 2 sanık, ilk duruşmada da ambulansın geç çağrılması konusunda birbirine suçladı.

MÜEBBET HAPİS VERİLDİ

Erzurum 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında Fırat Işık, 'Kadına karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi. Aynı davada tutuksuz yargılanan Erdem İçoğlu'na ise 'Suç delillerini yok etme, gizleme, değiştirme, yardım ve bildirim yükümlülüğünü yerine getirmeme' suçundan 7 yıl hapis cezası verildi.

Hakimin karar öncesi son sözünü sorduğu Işık, "Ne ceza verirseniz öper başıma koyarım" dedi. 

KAYNAK : DHA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • 1 vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    Yağlı urgan devreye girmediği sürece bu tür olaylar bitmez. Öldüren öldürdüğü şekilde öldürüleceğini bilirse öldürmez. Yaşamayı hak etmeyen canileri ömürleri boyunca balla börekle besliyoruz. Öldürülen öldürüldüğü ile kalıyor. Adalet nerede?
    Cevapla
  • Ayarcı 1 ay önce Şikayet Et
    Gayri meşru yaşamlar,giden hayatlar...
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Kadına karşı öldürme suçu nedir? Cinayet cinayettir. Katil de katil. Cinayetin erkeği veya kadını olur mu? Her ikisi de idam ile cezalandırılması gereken bir suçtur. Suçu cinsiyet ayrımına göre tarih etmek eşitlik ilkesine aykırıdır.
    Cevapla
  • Yediemirler 1 ay önce Şikayet Et
    İdam temizlik be ya hu..
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Yarın öbür gün haber gelir. Yargıtay kararı bozdu ve sanıkları serbest bıraktı diye
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR