5 ilde 'Jetlag' operasyonu: 18 zanlı yakalandı

Diyarbakır merkezli 5 ilde düzenlenen ve 'Jetlag' adı verilen dolandırıcılık operasyonunda 18 şüpheli gözaltına alındı.

ABONE OL
GİRİŞ 16.03.2024 11:10 GÜNCELLEME 16.03.2024 12:37 GÜNCEL
5 ilde 'Jetlag' operasyonu: 18 zanlı yakalandı
5 ilde 'Jetlag' operasyonu: 18 zanlı yakalandı

Güvenlik güçlerimizin dolandırıcılığa karşı düzenlediği operasyonlar hız kesmeden devam ediyor... 

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmada, bir şebekenin telefonla aradıkları vatandaşlara kendilerini polis ya da savcı olarak tanıtıp hakkınızda "terör örgütü soruşturması var" diyerek paralarını aldığı tespit edildi.

SÜREKLİ HAT DEĞİŞTİRİYORLAR

Ekiplerce, 2 ay boyunca yapılan teknik takip sonucu, sürekli sahte hat kullanan ve hatları değiştiren şüpheliler belirlendi.

Çağrı merkezi gibi zanlıların arama yaptığı, "Operasyon yapılacak", "Paralarınızın seri numarası alınacak", "Hesabınızı FETÖ ele geçirdi", "Adınıza hesaplar açıldı" ve "Örgüt adınızı kimlik çıkarttı" şeklindeki sözlerle mağdurları kandırarak, para vermeye ikna ettiği ortaya çıktı.

"Eldenci" diye tabir edilen kuryenin Şanlıurfa'dan, Ankara'ya, oradan da İstanbul'a giderek mağdurdan parayı aldığı ve dikkat çekmemek için aktarma yaptığı tespit edildi.

OPERASYONA 'JETLAG' ADI VERİLDİ

"Jetlag" adı verilen Diyarbakır merkezli, İstanbul, Ankara, Mersin ve Şanlıurfa'da düzenlenen operasyonda, 18 şüpheli yakalandı.

ÇOK SAYIDA TELEFON VE HAT ELE GEÇİRİLDİ

Ev ve iş yerlerindeki aramalarda, çok sayıda telefon ve hat ele geçirildi.

Gözaltına alınan zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor.

KAYNAK : AA, DHA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Duyuru 1 ay önce Şikayet Et
    Türkiye Dolandırıcılar Merkez Yön. Kurulu'ndan tüm üyelerimize duyuru : Her ne kadar bu "Seçim Öncesi Yakala-Bırak Operasyonları" hepimizi rahatsız ediyor da olsa, gerek hükümetimizin bu seçimi kazanması hem de üyelerimizin selameti için 15 gün daha sabretmeliyiz. Gereğinin yapılması için Duyurulur...
    Cevapla
  • Abdullah 1 ay önce Şikayet Et
    Polisi yoruyorsunuz boşu boşuna bir ay sonra salarlar zaten
    Cevapla
  • enes 1 ay önce Şikayet Et
    beni de aradılar şu kadar borcunuz vardır icra takibi başlatacaz diye , gidin başımdan dolandırıcımısınız dedim kapattım gerçekten icra takibi başladı evkur a gecikmeli olan taksitlerimden ötürü .
    Cevapla
  • Esedullah 1 ay önce Şikayet Et
    Av. Cansel diye Bana da mesaj attılar 36 bin lira icra takibi başlatacağız diye Siber suçlara mail attım ekran görüntüsünü bana karakola gidip şikayette bulunun dediler
    Cevapla
  • URFALI 1 ay önce Şikayet Et
    gerçek adelet olmazsa hapisten çıktıktan sonra aynı işe devam, zaten ne kadar ceza alırlar ki o da muamma.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR