İBB'de terör zanlısına hem makam hem araç! Deşifre olunca bakın ne yaptılar

DHKP-C uzantısı Grup Yorum yeleğiyle eylemlere katıldığı tespit edilen Mustafa G.'nin İBB Muhtarlıklar Daire Başkanlığı'nda istihdam edildiği ortaya çıktı. Skandalın patlak vermesi üzerine güvenlik soruşturması başlatıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 16.03.2024 14:23 GÜNCELLEME 16.03.2024 14:40 GÜNCEL
İBB'de terör zanlısına hem makam hem araç! Deşifre olunca bakın ne yaptılar
İBB'de terör zanlısına hem makam hem araç! Deşifre olunca bakın ne yaptılar
  • Haber7 / ÖZEL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne terörle iltisaklı militanların sızdırıldığına dair skandallara bir yenisi daha eklendi. DHKP-C’ye müzahir eylemlere katıldığı tespit edilen Mustafa G.'nin İBB Muhtarlıklar Daire Başkanlığı'nda istihdam edildiği ortaya çıktı. Mustafa G.’ye ayrıca araç tahsis edildiği öne sürüldü. Skandalın patlak vermesi üzerine G. hakkında güvenlik soruşturması başlatıldığı kaydedildi.

İBB’de hangi tarihte istihdam edildiği sır gibi saklanan DHKP-C zanlısı Mustafa G. hakkında başlatılan güvenlik soruşturmasının belgesi ortaya çıktı. İBB’nin insan kaynakları iştiraki İSPER’in gerçekleştirdiği Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması’nda Mustafa G.’nin durumunun “olumsuz” olarak neticelendirildiği ve iş akdinin feshedildiği belirtiliyor.

Belgede şu ifadelere yer veriliyor:

“17.04.2021 tarihli genelge gereği hakkınızda yapılan Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması sonucuna bağlı olarak 02.2022-15 sayılı yazılı duyuru ile kurulan Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırma komisyonunca durumunuz olumsuz olarak değerlendirilmiştir.  Bu kapsamda Genel Müdürlük Makamının 02.09.2022 tarihli oluru ile iş sözleşmeniz 02.09.2022 yılında tazminatsız olarak feshedilmiştir.”

GÜNAYDIN’IN ŞOFÖRÜ  

İBB’deki DHKP-C skandalı bununla sınırlı değil.

Mustafa G.’nin ayrıca CHP’li İBB Başkanı İmamoğlu’na yakınlığıyla bilinen CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın’ın şoförlüğünü yaptığı iddia edildi.

İBB’den Günaydın’a tahsis edilen makam aracının Mustafa G.’nin kullanımına verildiği ifade edildi. Aracın bütün masraflarının İBB kasasından karşılandığı kaydedildi. İBB’den Günaydın’a hem araç hem yakıt hem de şoför tahsis edilmesi tepki topladı.

GRUP YORUM’UN ŞARKILARINI ÖRGÜT BELİRLİYOR

Terör örgütü DHKP-C’nin uzantısı Grup Yorum’a yönelik terör soruşturması başlatılmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın çeşitli tarihlerde yürüttüğü soruşturmalarda  Grup Yorum üyelerine “Terör örgütü DHKP-C'ye üye oldukları” iddiasıyla dava açılmıştı.

Ayrıca İçişleri Bakanlığı’na bağlı İç Güvenlik Stratejileri Dairesi Başkanlığı, DHKP-C terör örgütünün ideolojik propagandasında yönelik yayınladığı raporda Grup Yorum tehlikesine vurgu yapmıştı. Raporda, Grup Yorum’un albümünde yer alacak parçaların terör örgütünün Merkez Yönetim Komitesi tarafından belirlendiği kaydedilmişti.

KAYNAK : Haber7
Dilan Can Haber7.com - Muhabir-editör
Haber 7 - Dilan Can

Editör Hakkında

2001 yılında Kocaeli'de doğdu. Gazetecilik mesleğine lise yıllarında başlayarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2023 yılında mezun oldu. 7 yıllık gazetecilik hayatında sunucu, editör, muhabir gibi birçok görevde bulundu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Özel Haberler Muhabiri' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 40 TÜMÜ
  • Ata Ersoy 1 ay önce Şikayet Et
    chp iyice zıvanadan çıktı. 3-5oy uğruna her şeyi yapacak duruma geldi. vatan,a ihanet dahil. chp milli güvenlik sorunu haline gelmiştir. biran önce kapatılması lazım.
    Cevapla
  • +ekrem+ 1 ay önce Şikayet Et
    ey c h p adeta fosebtik çukuruna döndün def olun bu milletin sırtından reziller yalancılar talancılar algıcılar reklamcılar tiyatrocular insanlıktan nasibi olmayanlar vay efendim namus sözü vay efendim herke ze traktör dünyanın hiç bir yerinde böyle bir parti yok
    Cevapla
  • Ay yıldız 1453 1 ay önce Şikayet Et
    Değerli savcılarımız lütfen harekete geçiniz imansızoğlu teröristleri doldurdu belediyeyi soyup soğana çevirdi halka zulüm etti belediyenin gelecek 20 yılını borçlandırdı o paraları yediler çaldılar hiçbir yatırım yok bunların hesabını sordunuz ALLAH rızası için gereğini yapınız. Halkın parasını devletin malını küreselci çetenin uşaklarına yedirmeyiniz hesabını sordunuz lütfen.
    Cevapla
  • Emekli 1 ay önce Şikayet Et
    DHKPC terör örgütü CHP nin arka bahçesi dir. Bunu herkes bilir ama bilmemezlikten gelir.
    Cevapla
  • Sinem YILDIRIM 1 ay önce Şikayet Et
    Yetti artik bunları asitle eritin kurşuna dizin idam edin vatan hainleri ülkemde bitsin .Suçluların sülalesini vatandaşlıktan atın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR