Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hiç kimse bu skandalı üç maymunu oynayarak geçiştiremez

Son dakika... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin düzenlediği Burdur mitinginde vatandaşlara hitap etti.

ABONE OL
GİRİŞ 20.03.2024 15:57 GÜNCELLEME 20.03.2024 17:06 GÜNCEL
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hiç kimse bu skandalı üç maymunu oynayarak geçiştiremez
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hiç kimse bu skandalı üç maymunu oynayarak geçiştiremez

Yerel seçimlere az bir süre kala yoğun miting programına devam eden Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Burdur'da düzenlediği mitingte vatandaşlara hitap etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın öne çıkan açıklamaları şu şekilde;

"Burdur'a kalbimizi verdik. Ahde vefanızdan, coşkunuzdan, hayır dualarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Az önce Isparta'da idik. Orada da çok büyük bir sevgi seli ile karşılandık.

Bizim Burdur'a bir şükran borcumuz var. Önce o borcu ödemek istiyorum. 14-28 Mayıs seçimlerinde Burdur bizi yine yalnız bırakmadı. Cumhur İttifakı'na milletvekilliğinde yüzde 52,6; cumhurbaşkanlığında yüzde 56 oy oranında destek veren Burdurlu kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum.

"TÜRKİYE YÜZYILI ŞEHİRLERİ İÇİN HAZIR MIYIZ?"

31 Mart seçimlerine 10 gün kaldı. 10 gün sonra sandık bir kez daha önümüze gelecek. Yerelde tercih yapacaksınız. 31 Mart'ta Burdur gerçek belediyecilikten, eser ve hizmet siyasetinden yana tavır alacak. Burdur, 31 Mart'ta Türkiye Yüzyılı şehirleri için hazır mıyız? Karalı mıyız? Gerçek belediyeciliği tercih ediyor muyuz?

ALANDAKİ İNSAN SAYISINI AÇIKLADI

Şu anda alanda 40 bin kişi var. Aşkınız daim olsun coşkunuz sandıklara dolsun.

Önümüzde yeni bir sınav daha var. Bundan 10 gün sonra sandık bir kez daha önümüze gelecek. Kimler, hangi zihniyet tarafından yönetileceğinizin tercihini yapacaksınız. 

"KARDEŞLERİMİZ BU RAMAZAN'I ACI İÇİNDE GEÇİRİYOR"

Gazze'den Suriye'ye Yemen'den Afganistan'a kadar kardeşlerimiz bu Ramazan'ı kan içinde ateş içinde maalesef acı içinde geçiriyor.

Türkiye hamdolsun istikrar adası olarak yükselmektedir. Esnafımız her sabah dükkanını gönül zuhuruyla açıyor, çiftçimiz tarlasını rahatça sürüyor, sanayicimiz, tüccarımız iş dünyamız, turizmcimiz geleceğine umutla bakıyor. Fabrikalarımızda üretim, okullarımızda eğitim hiçbir aksaklık olmadan devam ediyor.

Sınırlarımızın hemen ötesindeki kaygıların hiçbirini bizler yaşamıyoruz. Bunların ne kadar büyük bir nimet olduğunu etrafımıza baktığımızda çok daha iyi anlıyoruz. Tabii ki bunları söylerken ülkemizde her şey süt liman demiyoruz.

Dünyanın her ülkesi gibi bizim de sıkıntılarımız var. Zorluklarımız var çözmek için uğraştığımız problemlerimiz var.

Bölgemizde yaşanan çatışmalardan istesek de istemesek de bizler de etkileniyoruz.

Hayat pahalılığının yol açtığı sıkıntıların farkındayız, emeklilerimizden gelen serzenişlere kulak tıkamıyoruz.

Avrupa ve Amerika dahil pek çok yerde son 60-70 yılın zirvelerine çıkan enflasyon oranları herkes gibi bizi de zorluyor.

Tüm bunlara ilave olarak biz 6 Şubat depremlerinin yol açtığı güçlüklerle de mücadele ediyoruz. Daha bir sene önce yaşanan ve 53.000'den fazla insanımızın vefat ettiği depremlerin yaralarını sarmaya çalışıyoruz.

Ekonomik maliyeti 104 milyar dolar olan depremin ülkemiz ekonomisinde oluşturduğu baskı hala devam ediyor. Her hesabımızı buna göre yapıyoruz. Bu yılın bütçesinde deprem çalışmaları için 1 trilyon liranın üzerinde kaynak tahsis ediyoruz.

Çalışanımızı, memurumuzu, emeklimizi enflasyona ezdirmeme ilkemize her şart altında bağlıyız.

Amacımız, kalıcı refah artışını sağlamak. Bunun için enflasyonu tek haneli rakamlara düşürmemiz gerekiyor. Daha önce bunu nasıl yaptıysak, yine başaracağız.

EMEKLİLERİN BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN HESAPLARDA OLACAK?

Emeklilerimizin bayram ikramiyelerini, Nisan ayının ilk haftasında hesaplara yatırıyoruz.

Devletimizin imkanları büyüdükçe, geliri arttıkça, omuzlarındaki yük biraz daha azaldıkça ortaya çıkan kaynağı herkese adil şekilde dağıtacağız.

Depremin vurduğu illerimizi tekrar inşa etmemiz şart. Bizim de devlet olarak önceliğimiz deprem bölgesidir. Deprem bize de vatandaşlarımızı konteynırdan kurtarıp evlerine yerleştirmektir.

Devletimizin imkanları büyüdükçe, geliri arttıkça, omuzlarındaki yük biraz daha azaldıkça ortaya çıkan kaynağı herkese adil şekilde dağıtacağız.

"BU SKANDAL ÜÇ MAYMUNU OYNAYARAK GEÇİŞTİRİLMEZ"

(CHP'nin para sayma görüntüleri)

Deste deste paralarla yapılan kuleleri hepiniz izlediniz. Her televizyona çıkan farklı bir açıklama yapıyor. Acemi başkanları dahil herkes başka telden çalıyor.

Ortalıkta meşhur hesap uzmanı yok. Ankara'da bir ofis tutmuş orada çalışıyor. Ben ne demiştim? Bay bay Kemal demiştim. Dediğim çıktı mı? 

Hiç kimse bu skandalı üç maymunu oynayarak geçiştiremez. 

Çantalar dolusu bu paraların kimden alındığı, nerelerde harcandığı açıklanmak zorundadır.

ÖZGÜR ÖZEL'İN 'DARBE' SÖZLERİNE TEPKİ

Özgür Efendi bıraksın darbe şakşakçılığını da çıksın önce içlerine kurt düşürdüğü CHP'li vatandaşlarımıza karşı görevini yerine getirsin. İBB Başkanını da yanına alsın Türk siyasetine bulaştırdıkları bu lekeden dolayı milletten özür dilesin.

BURDUR'A 60 MİLYAR LİRANIN ÜZERİNDE YATIRIM

Sadece işimize bakıyoruz işimize odaklanıyoruz. Hizmet ve eser siyasetimizi devam ettirmenin yollarını arıyoruz. Bu anlayışla son 21 yılda Burdur'a 60 milyar liranın üzerinde yatırım yaptık.

Eğitimde 1362 adet yeni derslik inşa ettik, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi şehrimize kazandırdık. Gençlik ve sporda 9.172 kişi kapasiteli Yüksek Öğrenim yurt binaları açtık. 31 Spor Tesisi yaptık.

Burdurlu ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza Şehit yakınlarımıza yaşlılarımıza engellilerimize bir buçuk milyar liralık kaynak aktardık.

KAYNAK : AA, Haber7
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 24 TÜMÜ
  • Yasin Bozkurt 1 ay önce Şikayet Et
    Milletin yeteri kadar dersi problemi varken siyaset erbabı biraz daha ortamı germek için elinden geleni yapıyor . Sadece siyasetçiler değil , tüm birimler koordineli çalışmakta sorgulamalıyız arkadaşlar neden ????
    Cevapla
  • Gültepeli bjk 1 ay önce Şikayet Et
    REİSS bunlarda
    Cevapla
  • Yasin Bozkurt 1 ay önce Şikayet Et
    Türkiye’de kaotik bir ortam oluşturulmaya çalışılmakta . Farkında değilmiyiz ? Etrafınıza baktığınızda futbol siyaset geçim problemi maneviyat eğitim aile düzeninin bozulması aklınıza ne geliyorsa yazabilirsiniz , aklımızı başımıza almamız lazım bu düzen pek hayra alemet değil. Dokunsanız herkes sitres yumağı . Neden böyle sormamız gerekiyor kendimize . Uyanmamız lazım eyyy millet
    Cevapla
  • Ramazan 1 ay önce Şikayet Et
    Bundan sonra DÖRT maymunu oynamak deyimini kullanalım: Görmedim. Duymadım. Bilmiyorum. Hatırlamıyorum.
    Cevapla
  • Vayandaş bekler 1 ay önce Şikayet Et
    Devlet bu il binasına el koymalı bu bir usulsüz alım var vergi kaçırılmış ikincisi de paranın kaynağı bankadan satış olması lazım para elden olduğu için bu para kesin ya rüşvet yada İBB soydular tesadüf olamaz satış tarihi ekremin şeçilme tarihi chp ibb soymuş anlaşılan Sayıştay bu İBB el koymalı bunlar camii çalmış minereyi değil haydi devletliğğini göster Mansur vergi kaçırdım dedi kim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR