CHP'deki para sayma görüntüleri soruşturmasında iki isim daha ifadeye çağırıldı

Son dakika haberi... CHP İstanbul İl Başkanlığında çekildiği iddia edilen para sayma görüntülerine ilişkin soruşturmada, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ve Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ifadeye çağrıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 26.03.2024 12:18 GÜNCELLEME 26.03.2024 18:34 GÜNCEL
CHP'deki para sayma görüntüleri soruşturmasında iki isim daha ifadeye çağırıldı
CHP'deki para sayma görüntüleri soruşturmasında iki isim daha ifadeye çağırıldı

SON DAKİKA HABERİ... Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığında çekildiği iddia edilen para sayma görüntülerine ilişkin yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen ve sosyal medyada paylaşılan para sayma görüntülerine ilişkin 11 Mart tarihinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından re’sen başlatılan soruşturma devam ediyor.

İKİ İSİM DAHA İFADEYE ÇAĞIRILDI

Soruşturmayı yürüten Basın Bürosu tarafından Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ve Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın ifadeye çağrıldığı öğrenildi.

Sosyal medyada ortaya çıkan görüntülerin ardından başlatılan soruşturma kapsamında İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş, eski CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas ve eski CHP İstanbul İl Başkanlığı Basın Danışmanı Can Poyraz'ın şüpheli olarak savcılıkça ifadesi alındı.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Keleş'in, "Parayı avukatlık ofisinde CHP İstanbul İl Binası'nı satan Ali Rıza Braka teslim aldı." şeklinde beyanı üzerine Braka ve İmamoğlu İnşaat Şirketinin Genel Müdürü Tuncay Yılmaz'ın da şüpheli olarak ifadesine başvuruldu.

Braka'nın savcılıkta "CHP adına süreci o tarihte İl Başkanı olan Canan Kaftancıoğlu yürütüyordu. Kendisiyle 6 Kasım 2019'da Beyoğlu 3. Noterliğinde satış sözleşmesi imzaladık." şeklindeki ifadesiyle isminden söz ettiği eski CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da şüpheli olarak ifade vermişti.

KAYNAK : DHA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 30 TÜMÜ
  • Müçteba 1 ay önce Şikayet Et
    İbb herseye zam yaparak paradan kule yapti.
    Cevapla
  • Bilocan 1 ay önce Şikayet Et
    Bu chp den bir tane sağlam adam seçmeni dahil gösterin , vallahi ben adam değilim diye ANIRACAĞIM......
    Cevapla
  • Yorumcunun biri 1 ay önce Şikayet Et
    deştikçe kurtçuklar çoğalıyor daha neler çıkacak
    Cevapla
  • vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    rüşvet parasıdır. rant ver imarı ver müteahhitten payını al hikayesi. 7.000 TL üstü nakit işlem yasaktır kara paradır. kimse bu şekilde mülk almaz satmaz. rüşveti paylaşıyorlardır. bunlar kurye. paranın kimlerin cebine gittiğini belirlemek lazım.
    Cevapla
  • Bozkurt 1 ay önce Şikayet Et
    Devlet mal varlıklarına el koysun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR