Karabük Üniversitesi'ndeki iddialar: 8 kişi gözaltında

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Karabük Üniversitesi'nde yaşanan olaylarla ilgili sosyal medyada kullanılan nefret söylemlerine ilişkin haklarında gözaltı kararı verilen 10 şüpheliden 8'i yakalandı.

ABONE OL
GİRİŞ 28.03.2024 15:37 GÜNCELLEME 28.03.2024 18:42 GÜNCEL
Karabük Üniversitesi'ndeki iddialar: 8 kişi gözaltında
Karabük Üniversitesi'ndeki iddialar: 8 kişi gözaltında

Instagram'daki "Karabük Üniversitesi İtiraf Sayfası" isimli hesapta yapılan paylaşımlar, tartışılmaya devam ediyor. Mesajlarda, öğrencilerin bazılarının HPV, bazılarının da HIV şüphesiyle hastaneye gittiği ileri sürülmüştü.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Karabük Üniversitesi'nde yaşanan olaylarla ilgili internette ve sosyal medyada kullanılan nefret söylemleriyle "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme", "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" niteliğinde paylaşımlar yaptığı tespit edilen 10 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

Başsavcılığın talimatı üzerine, emniyet ekiplerince 8 şüpheli gözaltına alınırken 2 şüphelinin yakalanmasına yönelik operasyonların devam ettiği öğrenildi.

2024’TE SADECE BİR ÖĞRENCİDE HASTALIK ÇIKTI

İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, sosyal medyadaki iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve herhangi bir HIV ve HPV vakasında artış olmadığını dile getirmişti.

KAYNAK : AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Ercan 4 hafta önce Şikayet Et
    Memlekette 3,4 milyon genç çalışmıyor ve okumuyor, bir sürü sorunlarımız var ama kendi sorunlarımızı çözmeden başkalarıyla uğraşmaya kalkıyoruz. Kendi ülkelerine gidip Türkiye lehine lobi yapacaklarmış. Yapamazlar çünkü ülkelerini yönetlerin yani ileri gelenlerin çocukları ABD’de ve Avrupa’da büyük üniversitelerde okuyorlar. Karabük üniversitesi üniversite mi Allah aşkına ?
    Cevapla
  • Ercan 4 hafta önce Şikayet Et
    Sahra altı ülkelerden bunca adamı ne diye alıyorsunuz ? Karabük’te yaşayan bilir bir sürü Türkçenin T’sini bilmeyen adam nasıl oluyor da Türkiye’de üniversite okuyor ? Yabancı öğrenciler başka ülkeye gittiği zaman önce dili öğrenmek ZORUNDADIR. Yoksa şutlarlar anında. Bu rezillik bu ülkenin geldiği durumu çok güzel özetliyor işte
    Cevapla
  • Ercan 4 hafta önce Şikayet Et
    Bunlara gelene kadar önce sosyal medya da Türk milletiyle, Türk kızlarıyla alay eden yabancıların hesaplarına bakın. Ya bu ülkede ahlak denilen şey kalmadı mı ya ?
    Cevapla
  • Ercan 4 hafta önce Şikayet Et
    Bu nefret söylemlerinin sebebi ne ? Ufacık yere ne diye 13 bin tane yabancı öğrenci doldurursunuz ? Bunu yapan başka ülkeler de sınırlama var. Çocuk oyuncağı YÖS sınavı diye bir şey uydurmuşlar neymiş efendim o sınava göre alıyorlarmış. Üniversitenin rektörü ne diyor açın bir bakın YouTube’da videosu var.
    Cevapla
  • Akıncı 4 hafta önce Şikayet Et
    Aynı şekilde tüm sosyal medya platformları, tv lerde her türlü bölücülüğü yapan terörist kişilere de yapsanız ne güzel olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR