İftar vaktinde oy sayımı yapılacak mı? 31 Mart seçiminde YSK iftar kararını açıkladı!

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçiminin Ramazan ayında olması ve oy sayım saatlerinin iftar vaktine denk gelmesi sebebiyle oy sayımlarının ne zaman yapılacağı merak konusu olmuştu. YSK bu konuya açıklık getirdi. İşte Yüksek Seçim Kurulu’nun iftar kararı…

ABONE OL
GİRİŞ 31.03.2024 17:21 GÜNCELLEME 31.03.2024 17:23 GÜNCEL
İftar vaktinde oy sayımı yapılacak mı? 31 Mart seçiminde YSK iftar kararını açıkladı!
İftar vaktinde oy sayımı yapılacak mı? 31 Mart seçiminde YSK iftar kararını açıkladı!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart'taki Mahalli İdareler Genel Seçiminin oy sayım ve döküm işlemlerinin nasıl yapılması gerektiğine dair açıklama yaptı.

YSK İFTAR KARARINI AÇIKLADI!

Bahçe İlçe Seçim Kurulu Başkanlığınca YSK'ya gönderilen yazıda, sandık kurullarınca saat 17.00 itibarıyla sayım ve döküm işlemlerine başlanacağı ancak ramazanda sadece su ile orucun açılması durumunda "sağlıklı oy sayımının yapılamayacağı" ifade edildi ve "sandık kurulu görevlilerinin iftar saatinde kısa bir mola verip veremeyeceği" soruldu.

Konuyu inceleyen YSK, 298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un "Zarfların açılması, oyların sayım ve dökümü" başlıklı 100'üncü maddesinin birinci fıkrasında, 'Oyların sayım ve dökümüne derhal başlanır, açık ve aralıksız yapılır.' hükmü bulunduğu hatırlatıldı.

YSK'nın Sandık Kurullarının Görev ve Yetkilerine Dair 138 Sayılı Genelgesinde de aynı yönde düzenleme bulunduğuna dikkati çeken kurul, bu sebeple "oy sayım ve döküm işlemlerinin aralıksız yapılması gerektiğine" oy birliğiyle karar verdi.

SEÇİMLERDE OY VERME SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK KAÇTA BİTECEK?

Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır, Kilis illerinde ve bu illerde bulunan ceza infaz kurumlarında oy vermenin başlangıç ve bitiş saatleri 07.00-16.00 olarak uygulanacak.

Bu illerin dışında kalan diğer illerde oy verme saatleri 08.00-17.00 olacak.

SEÇİM SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

31 Mart günü saat 18.00'e kadar radyolar ve her türlü yayın organlarının seçim ve seçim sonuçları ile ilgili haber, tahmin ve yorum yapılması yasak olacak, 18.00 ile 21.00 arasında yalnızca YSK'nin seçimle ilgili haber ve açıklamaları yayınlanabilecek. Saat 21.00’den sonra bütün yayınlar serbest olacak ancak YSK bu süreyi öne alabilecek.

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • ferdi 4 hafta önce Şikayet Et
    cok yerde galiba iftar olmadan sonuc belli olur bazi yerde vakit alsa buyuk sorun degil
    Cevapla
  • temel 4 hafta önce Şikayet Et
    sayim olur iken kanunen bir engel yok yanina icecek bir sey alir yada kek gibi iki dk almaz zaten secim eskisi gibi degil kisa zaman cok yerde sonuc cikiyor
    Cevapla
  • Çoban Memed 4 hafta önce Şikayet Et
    Sıkıntı yok sandıklardakiler chp'li oruç mu o da ne
    Cevapla
  • Aksoy 4 hafta önce Şikayet Et
    Devletin dini adalettir Devlet adaletli olması gerekir
    Cevapla
  • Mevlüt 4 hafta önce Şikayet Et
    Kardeşim ramazan ayında seçim mi olur bu kadar insanın vebaline gireceksiniz Nisan ayında yapılabilirdi. O kadar parti var bu durumu eleştiren yok zorla seçim görevi verildi bu da ayrı bir eleştiri konusu
    Cevapla
  • ali yağız 4 hafta önce Şikayet Et
    memur arkadaş seçimin kanun gereği 5 yılda bir mart ayının son hafatası olduğunu bilecen .nisanda seçim olmaz
    Cevapla
  • ihsan 4 hafta önce Şikayet Et
    YSK ya gidip dilekçe verseydiniz,seçim görevi iptal edilir başkasına veriliedi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR