Rus gelin Sivas'ta muhtar oldu

Sivas’ın Divriği ilçesine bağlı Karakuzulu köyünün ilk kadın muhtarı, 10 yıl önce köye gelin gelen Rus asıllı Anastassiya Metin oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 04.04.2024 10:07 GÜNCELLEME 04.04.2024 10:22 GÜNCEL
Rus gelin Sivas'ta muhtar oldu
Rus gelin Sivas'ta muhtar oldu

Sivaslı Derviş Metin 10 yıl önce Kazakistan'da kepçe operatörü olarak çalıştığı sırada tanıştığı Anastassiya ile evlendi. Sivas'ın Karakuzulu köyüne gelin gelen Anastassiya Metin, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde köy muhtarlığı için aday oldu.

KÖYÜN İLK KADIN MUHTARI ANASTASSİYA OLDU

Veteriner Fakültesi mezunu olan Anastassiya Metin, eşinin ve köylülerin isteği üzerine köy muhtarlığına adaylığını koydu. Kullanılan 22 oydan 11'ini alan Anastassiya Metin muhtar seçildi.

Karakuzulu köyüne 10 yıl önce gelin geldiğini belirten Anastassiya Metin; "Köyüme hizmet etmek için aday oldu. Köyümüzün asfalt ve elektrik sorunları var. Önceliğim bunlar olacak. Köyümüzün ilk kadın muhtarı olduğum için mutluyum" diye konuştu.

 

KAYNAK : Sabah
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • Yasin KILCI 3 hafta önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun görevinde başarılar dilerim
    Cevapla
  • Elif 3 hafta önce Şikayet Et
    Ben hangisinin Rus gelin oldugunu ayırt edemedim
    Cevapla
  • Kadir 3 hafta önce Şikayet Et
    Kullanılan 22 oydan 11'ini alan Anastassiya Metin muhtar seçildi. Geriye kalan 11 oy ne oldu, karşısında 1 rakip olsa yine de direkt seçilemez ya kurra veya seçim yenilenmesi gerekir. Eğer seçilen muhtarla beraber 3 kişi aday oldularsa en fazla oyu alan kazanmış olur.
    Cevapla
  • Müfettiş 3 hafta önce Şikayet Et
    Tamam,bir bu eksikti.
    Cevapla
  • Gurbet 3 hafta önce Şikayet Et
    Bizdekiler gibi hallederiz demez bunları Bunlar işini ciddiye alır yapar. tebrik ederim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR