Erzincan'da 40 bin TL maaşla çoban bulamayan köylüler, sırayla yaylıma çıkıyor!

Erzincan'da, büyükbaş hayvan sahipleri çoban bulmakta zorlanıyor. Aylık 40 bin TL teklif edilmesine rağmen çoban bulamayan köylüler, 200 ineği sırayla yaylıma çıkarıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 17.04.2024 16:33 GÜNCELLEME 17.04.2024 16:33 GÜNCEL
Erzincan'da 40 bin TL maaşla çoban bulamayan köylüler, sırayla yaylıma çıkıyor!
Erzincan'da 40 bin TL maaşla çoban bulamayan köylüler, sırayla yaylıma çıkıyor!

Son yılların en fazla kazandıran meslekleri arasında yer alan çobanlık, yok olma noktasına geldi. Dolgun maaşa rağmen, çoban olmak isteyeni bulmak zorlaştı. Aylık 40 bin TL teklif edilse de çoban bulmak imkânsız hale geldi. Erzincan’da çoban bulamayan köylüler nöbet sırası oluşturarak köyde bulunan hayvanları yaylıma çıkarıyor.

KENDİ ARALARINDA SIRA SİSTEMİ KURDULAR

İHA'da yer alan habere göre Tercan ilçesine bağlı köylerde yaşayan büyükbaş hayvan sahipleri, hayvanlarını otlatacak çoban bulamayınca kendileri yaylıma çıkarmaya kara verdi. Kendi aralarında sıra sistemi kuran köylüler, hayvanlarını meralarda otlatıyor.

"40 BİN TL'YE ÇOBAN BULAMADIK"

Çobanlık sırası gelen Şinasi Ceylan, “Sığır güdüyoruz, çoban bulunmuyor. Sırası gelen yaylıma çıkıyor. 2 ineği olan 1 gün, 4 ineği olan 2 gün yayıyor. Toplam 200 tane ineğimiz var. Çoban bulamadığımız için köylüler olarak sıraya dizdik. 40 bin TL maaş ödeyelim dedik çoban bulamadık.” dedi.

"ESKİDEN ÇOBANLIK İÇİN YALVARIYORLARDI"

Asım Genç isimli vatandaş ise, “2010 yılından bu yana çoban bulamıyoruz. Köyün malı sırayla yayılıyor. Bunları hiç kimse yapmıyor. Eskiden çobanlık veya bekçilik için yalvarıyorlardı. Şimdi ise yapmak istemiyorlar. Çok yüksek paralar veriliyor. Bu hayvanları 1 buçuk teneke buğdaya yayıyorlardı. Şimdi ise kimse yüzüne bakmıyor” diye konuştu.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 32 TÜMÜ
  • corumlu19 1 hafta önce Şikayet Et
    kimse kizmasın bana..ama az yazdığımı şöyle bir düşünün..devletimiz suçludur..çünkü herkes devlet işine gözünü dikmiş çünkü rahat iş her ay hak edilmeyen yüksek maaş..devlet büyükleri acilen artık zam vermesin memura millet evladım memur olsun derdinde ülkede esnaf kalmayacak her işi yapacak..
    Cevapla
  • Rba 1 hafta önce Şikayet Et
    Bu millete rahatlık batıyor.
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Kimse çalışmak istemiyor ?????
    Cevapla
  • Sosyal 1 hafta önce Şikayet Et
    Tembellik geleceğimiz için büyük tehlike. Lütfen gençleri boş gezdirmeyin. Karnenin ertesi günü harçlığını biriktirmek üzere harekete geçmesini sağlamalısınız. Elinde internet ile boş bırakmak gençlere büyük zulümdür.
    Cevapla
  • emekli misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    En güzeli nöbet üslü eskiden beri uygulanan bir yöntemdir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR