DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi!

Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin ilk Meclis toplantısında İstiklal Marşı krizi yaşandı. AK Parti Grubu'nun gündeme İstiklal Marşı ve saygı duruşu talebi DEM Partili üyeler tarafından reddedildi.

ABONE OL
GİRİŞ 17.04.2024 15:41 GÜNCELLEME 17.04.2024 17:08 GÜNCEL
DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi!
DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi!

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk başkanlığında toplanan meclis toplantısında AK Partili ve HDP’li meclis üyeleri arasında İstiklal Marşı ve saygı duruşu nedeniyle tartışma çıktı. 

AK PARTİ TALEP ETTİ, DEM PARTİ REDDETTİ

Meclis toplantısında AK Parti Grubu gündeme İstiklal Marşı ve saygı duruşu eklenmesini talep etti. Büyükşehir Belediye Başkanı ve DEM Parti grubu ise "Gündemde böyle bir madde yok" diyerek İstiklal Marşı ve saygı duruşu eklenmesi talebini kabul etmedi. 

TELEFONLAR ZORLA ALINIP GÖRÜNTÜLER SİLİNDİ

AK Partili üyeler ile DEM Partili üyeler arasında çıkan tartışma sonrası AK Partili üyelerin salonu terk etmek üzere ayaklandığı ve AK Partililerin telefonlarının zorla ellerinden alınarak görüntülerin silindiği öğrenildi. 

Yaşananlar sonrası AK Partililer ayağa kalkarak İstiklal Marşı okurken ve saygı duruşunda bulunurken DEM’li üyelerin ise oturdukları yerden onları izlediği belirtildi.

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 101 TÜMÜ
  • Sait Şahin 1 hafta önce Şikayet Et
    Ortağı Özgür efendi ne düşünüyor acaba
    Cevapla
  • Sereflikochisarli 1 hafta önce Şikayet Et
    Daha bu baslangic icimizdeki hayinler bunlar benim vergimle maslarini aliyorlar istiklal marsina gelince hayir olmaz diyorlar boluculugun ta kendisi
    Cevapla
  • Ü S K Ü P L Ü 1 hafta önce Şikayet Et
    İstiklal marşının okunmasını istememek de nedir? Bunu Sağ görüşlü bir parti yapsa topa tutup günlerce haber yaparlar. Şimdi ne oldu da 3 maymunu oynuyorsunuz? İstiklal marşımızı istemeyenlere nasıl müsamaha ediliyor? bunu kabullenmek mümkün değil. Devlet ve savcılar gereğini yapmalılar.
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    daha bunlar iyi gunlerimiz
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Siz daha Mardin e Yatırım yapmaya devam edin..
    Cevapla
  • Mardin 1 hafta önce Şikayet Et
    Mardinde ne kadar şehit var biri hainlik yaptı diye hepsini suclayamazsn ırkçı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR