MSB kaynakları: (İsrail-İran gerilimi) Muhtemel gelişmelere yönelik tüm tedbirler alındı

MSB kaynakları, İsrail-İran gerilimi hakkında 'İlk andan itibaren tüm gelişmeler yakından takip edilmiş, muhtemel gelişmelere yönelik alınabilecek tüm tedbirler alınmıştır ve alınmaya da devam edilmektedir.' açıklaması yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 18.04.2024 12:16 GÜNCELLEME 18.04.2024 14:42 GÜNCEL
MSB kaynakları: (İsrail-İran gerilimi) Muhtemel gelişmelere yönelik tüm tedbirler alındı
MSB kaynakları: (İsrail-İran gerilimi) Muhtemel gelişmelere yönelik tüm tedbirler alındı

Son dakika haberine göre Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, İran’ın İsrail’e saldırı gerçekleştirdiği gece Türk Silahlı Kuvvetleri’nin önleyici bazı tedbirler alıp almadığına yönelik bir soru üzerine şunları söyledi:

“Biz Milli Savunma Bakanlığı olarak bölgemizdeki savunma ve güvenlik konularını yakından takip ediyoruz. İlk andan itibaren tüm gelişmeler yakından takip edilmiş, muhtemel gelişmelere yönelik alınabilecek tüm tedbirler alınmıştır ve alınmaya da devam edilmektedir.

Sayın Bakanımızın da ifade ettiği gibi; ülkemiz bölgemizde meydana gelen krizlerin önlenmesi ve yatıştırılmasında gerek ilgili ülkeler gerekse uluslararası platformlarda vazgeçilmez ve etkin bir aktördür. 

Türkiye, İsrail’in 7 Ekim’de başlattığı saldırılara karşı tutarlı, insani ve adaletli tutumunu devam ettirmektedir. Bölgesel barışa ve istikrara önem veriyoruz ve bunun için gerekli adımları atıyoruz. Hadiselerin tırmanması olayları bölgesel bir savaşa dönüştürebilir. Ayrıca Gazze’de yaşanan katliamın uluslararası kamuoyunun gözenden kaçırılmaması yönünde hassasiyet gösteriyoruz. 

İsrail’in uluslararası hukuku hiçe sayan saldırılarına ve saldırılarının bölge ülkelerine de yansımasından endişe ederek uluslararası toplumu göreve çağırdık. Bölgemizin istikrarını bozacak, küresel çatışmalara neden olacak gelişmelerin yaşanmaması için çabalarımızı sürdürmekteyiz. İtidalli davranarak geniş bir bölgesel çatışmanın kapılarını aralayacak adımlardan kaçınmanın ve bölge ülkelerinde sağduyunun hâkim olmasının önemli olduğunu düşünüyoruz.”

KAYNAK : Haber7
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 22 TÜMÜ
  • Kurdi 1 hafta önce Şikayet Et
    Allah peygamber ocağı ordumuzu daim kılsın.bölge ülkeleride bu açıklamayı avrupaya mesaj niteliğinde yapmalılar.batı ağıla dalmış kurt misali coğrafyamızda elini kolunu salayarak tiyatrolarla darbelerle terör örgütleriyle kıyımlar yaparak sömüremeyeceğini anlasınlar.ülkemin dik zalimlere zulümlere karşı dik duruşu benim için dünyalara bedel.
    Cevapla
  • Yavuz Sultan Selim 1 hafta önce Şikayet Et
    ALLAHÜ TEALA yardımcıları olsun ayaklarına taş deydirmesin, kılıçları keskin gazaları mübarek olsun amin.
    Cevapla
  • Doğru 1 hafta önce Şikayet Et
    Düğümü kısa süreli bir hava savaşı çözebilir. Belki yarım saat savaşı. Çocuklarla kadınlarla değil. Gerçek askerle savaş. Yüreklerin savaşa ne kadar hazır olduğu o zaman ortaya çıkar. Günah depoları toprağa dökülünce herkes boyunun ölçüsünü almış olur.
    Cevapla
  • diyarbakir 1 hafta önce Şikayet Et
    zaten icten ice bu bolgede savasi yaymak istiyor abd ing ve ab ulkeleri bir tasla 10 kus vurmanin pesinde hem silah satisindan para kazanmak hem muslumani muslumana vurudurup nufusunu ve direncini azaltmak ve en onemliside gunumuzde hala siniri belli olmayan israilin topraklarini genisletip eni sonu turkiye ye komsu yapmak ki bunun en onemli ayagi irakta kurulacak yapay teror devleti
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Bizim ivedilikle Büyük Türk Birliğini kurup Türki Cumhuriyetlerden müteşekkil bir ordu tesis etmemiz gerekiyor. Ne kadar birliksen o kadar güçlüsün, caydırıcısın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR