Türkiye'den AB'ye rest: Hiçbir zaman kabul görmeyecek

Dışişleri Bakanlığı, 17-18 Nisan'da düzenlenen Avrupa Birliği (AB) Zirvesi'nin sonuçlarına ilişkin açıklama yayımladı.

ABONE OL
GİRİŞ 18.04.2024 13:48 GÜNCELLEME 18.04.2024 14:28 GÜNCEL
Türkiye'den AB'ye rest: Hiçbir zaman kabul görmeyecek
Türkiye'den AB'ye rest: Hiçbir zaman kabul görmeyecek

Dışişleri Bakanlığından, 17-18 Nisan'daki AB Devlet ve Hükümet Başkanları Özel Zirvesi'nin sonuçlarıyla ilgili yazılı açıklama yapıldı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

17-18 Nisan 2024 tarihlerinde Brüksel’de gerçekleştirilen Avrupa Birliği (AB) Devlet ve Hükümet Başkanları Özel Zirvesi’nde ülkemize ilişkin kabul edilen kararlar, AB’nin ülkemize ve küresel gelişmelere dair stratejik vizyon eksikliğinin yeni bir örneğidir.



'CİDDİ BİR TUTARSIZLIKTIR'

Zirve Sonuçlarında ülkemizle işbirliği ve karşılıklı fayda sağlamaya yönelik bir ilişki geliştirilmesinin AB’nin stratejik menfaatine olduğu vurgulanmaktadır. Buna karşın, AB Komisyonu Başkan Yardımcısı/AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Borrell ve AB Komisyonu tarafından hazırlanan AB-Türkiye ilişkilerine dair Ortak Bildirimde yer alan tavsiyelere ilişkin somut bir karar alınamaması ciddi bir tutarsızlıktır.

HİÇBİR ZAMAN KABUL GÖRMEYECEKTİR

Türkiye-AB ilişkilerinde ilerleme sağlanmasıyla Kıbrıs sorununun ilintilendirilmesi tarafımızdan hiçbir zaman kabul görmeyecektir. Çok yönlü Türkiye-AB ilişkilerini Kıbrıs meselesine indirgeyen anlayıştan vazgeçilmesi gerekmektedir. Böylesi bir zihniyet, Kıbrıs sorununa veya diğer bölgesel ve küresel meselelere olumlu ve yapıcı bir katkı sunamaz.

Aday ülke Türkiye, AB üyeliği konusunda kararlılığını korumaktadır. Bununla beraber, işbirliğimizin seçici bir anlayışla, bazı alanlarla sınırlanmasını reddediyoruz. AB ile diyaloğumuzu, mütekabiliyet çerçevesinde, AB'nin önümüzdeki dönemde Türkiye'ye yönelik adımlarının hızı, düzeyi ve kapsamına göre ele alacağız.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 79 TÜMÜ
  • Raa 1 hafta önce Şikayet Et
    Devlet aklı ile halkın düşündükleri farklıdır. Şeytan ile dans hiç kolay değil. Karanlıkta yürü izini belli etme. Aksi halde dımdızlak kalırsın.
    Cevapla
  • Namyelüs 1 hafta önce Şikayet Et
    AB,Türkiye'de iç karışıklık çıkarmak için besledikleri casuslarınınn hapishaneleden salıverilmelerini istiyorlarmış.Çok beklersiniz.
    Cevapla
  • Osman 1 hafta önce Şikayet Et
    Batı'nın yalan ve entrikalarıyla uğraşmaktansa Avrasyaya katılmak en akılcı yol..hem teknoloji artık Doğu'da..
    Cevapla
  • İzmirli 1 hafta önce Şikayet Et
    İslâm birliğini kur ve ordunu hazırla... Gereğini yap!
    Cevapla
  • Rslbey 1 hafta önce Şikayet Et
    Değerli insanlarımıza ve yöneticilerimiz de zerre akıl var ise şunu düşünsünler ab yani alçaklar birliğinden dünyanın en sinsi dewleti yani ingilizler neden çıktı....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR