269 kişiye mezar olmuştu! Rönesans rezidansın müteahhidinden tepki çeken savunma

Hatay’da 6 Şubat depremlerinde çok sayıda kişiye mezar olan Rönesans Rezidans ile ilgili davanın ilk duruşması gerçekleştirildi. Tutuklu müteahhitin "Rönesans Rezidans yan yattı, herhangi bir çökme olmadı." savunması tepki çekti.

ABONE OL
GİRİŞ 18.04.2024 19:02 GÜNCELLEME 18.04.2024 19:02 GÜNCEL
269 kişiye mezar olmuştu! Rönesans rezidansın müteahhidinden tepki çeken savunma
269 kişiye mezar olmuştu! Rönesans rezidansın müteahhidinden tepki çeken savunma

Asrın felaketinde yerle bir olan Rönesans Rezidans’ın ilk duruşması Hatay 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşma sonucunda; rezidansın tutuklu olarak yargılanan müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun’un, tutuklu kontrol elemanı Önder Artun’un, tutuklu yapı denetim şirketi yetkilisi Mehmet Haşim Eraslan’ın, tutuklu yapı denetim şirketi yetkilisi Bülent Sekiçoğlu’nun tutukluğunun devam etmesi ve tutuksuz olarak yargılanan proje müdürü İ. D. ve tutuksuz olarak yargılanan yapı denetim şirketi yetkilisi A.K.’nın tutuksuz olarak yargılanmasına devam edilmesi kararı verildi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Öte yandan dava sanıklarından Bayram Mansuroğlu’nu hakkında yakalanma emri düzenlenmesine ve rezidansın müteahhidi olan Mehmet Yaşar Coşkun’un kardeşi olan firari Hüseyin Yalçın Coskun’un yakalanmasına yönelik emrin devamına kararına verildi. Duruşma 17 Temmuz’a ertelendi.

'HERHANGİ BİR ÇÖKME OLMADI'

Tutuklu müteahhit Mehmet Yaşar Coşkun, "Rönesans Rezidans yan yattı, herhangi bir çökme olmadı." diyerek kendini savundu.

'BİNA DAĞILMADI, BU BİNANIN SAĞLAM YAPILDIĞININ GÖSTERGESİ'

Mahkeme heyeti, 15 katlı binanın deprem yönetmeliği esaslarına uymadığına ve binanın arkaya doğru devrildiğine dikkat çekti.

Sanık Coşkun bunun üzerine "Böyle bir depremde yan yatmasına rağmen bina dağılmadı, iskeleti sağlam kaldı. Bu, binanın sağlam yapıldığının göstergesi." dedi.

KAYNAK : İHA, DHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 25 TÜMÜ
  • türk 1 hafta önce Şikayet Et
    idam gelsin devletin parasına yazık beslemeyin bunları tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyorlar zor geçiniyoruz güzelce yapsınlar malzemeden çalarsan yan da yatar,zaten denetim yok binalarda
    Cevapla
  • Yolcu 1 hafta önce Şikayet Et
    Diyer binalar dikdörtgen bununkiler dar uzun yermi yokmuş kendi mimar hatalı
    Cevapla
  • Arif 1 hafta önce Şikayet Et
    Birileri sufle vermiş oda dersine iyi çalışmış. Dava deprem yönetmeliği hakkında mı yoksa yıkılan binada ölenler için mi? Bir sonraki duruşmada da binaya fazla eşya getirip yüklemişler diyerek suçu ölen kişilere atar. Yıkılan binanın Hatay Belediye başkanının gece nöbet tutarak iptal ettirdiği riskli alan kararı olan bölgenin hemen yanı başında olmasının bu karara etkisi var mı?
    Cevapla
  • Kahrolsun netanyahu 1 hafta önce Şikayet Et
    Kahrolsun netanyahu Kahrolsun netanyahu Kahrolsun netanyahu Kahrolsun netanyahu Kahrolsun netanyahu Kahrolsun netanyahu Kahrolsun netanyahu Kahrolsun netanyahu Kahrolsun netanyahu Kahrolsun netanyahu
    Cevapla
  • Alparslan 1 hafta önce Şikayet Et
    Bina devrilmiş, binanın sağlam yapıldığının göstergesi diyor. Bina sadece üst kısmından mı oluşuyor? Temel binaya ait değil mi? Müteahhitlik denen saçmalık Türkiye'den kalkmadığı sürece bu ülke gerçek anlamda yıkılacak. 50 sene sonra da Yunan Ege'de Akdeniz'de sirtaki oynar. Ermeni Doğu Anadolu'da Ruslar da Doğu Karadeniz'de at koşturur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR