Gurbetten köyüne dönen kadın devlet desteğiyle sürü sahibi oldu

Tekirdağ'dan 2 yıl önce ailesiyle memleketi Erzurum'daki köyüne dönerek devletten aldıkları destekle küçükbaş hayvancılığa başlayan Demet Bedir, sürü sahibi oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 18.04.2024 21:24 GÜNCELLEME 19.04.2024 00:05 GÜNCEL
Gurbetten köyüne dönen kadın devlet desteğiyle sürü sahibi oldu
Gurbetten köyüne dönen kadın devlet desteğiyle sürü sahibi oldu

Eşinin işi dolayısıyla 2014'te Tekirdağ'ın Çorlu ilçesine yerleşen 45 yaşındaki iki çocuk annesi Bedir ve ailesi tek maaşla geçim sıkıntısı yaşadı.

Aldığı koyunları eşiyle 2 bin rakımdaki köylerinin dağları ve meralarında otlatıp bakımlarını yapan Bedir, hayvan sayısını 2 yılda yaklaşık 500'e çıkararak sürü sahibi oldu. Bedir, AA muhabirine, birçok neden için gurbetten köylerine döndüklerini, verilen desteklerden memnun kaldığını ve hayvanlarının sayısını artırmayı planladığını söyledi.

Köylerinde olmaktan ailecek çok mutlu olduklarını belirten Bedir, "Devletimize bize böyle bir fırsat verdiği için teşekkür ediyoruz. Büyükşehirlerde yaşamakta zorlananlar köylerine dönsünler ve devletimizin hizmetlerinden faydalansınlar. Biz geçimimizi çok güzel sağlıyoruz." dedi.

"Koyunları aldıktan sonra her şey yoluna girdi"

Küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin verimine dikkati çeken Bedir, şunları kaydetti:

"Evlendiğimizde Tekirdağ'ın Çorlu ilçesine yerleştik ve orada yaklaşık 8 yıl yaşadık. Oranın yaşam şartları bizi çok zorladığı için köye dönüp bu projeden faydalanarak koyun aldık. Şükürler olsun, iyi ki gelmişiz. Çorlu'dan döndüğümüzde durumumuz kötüydü ama koyunları aldıktan sonra her şey yoluna girdi, maddi ve manevi olarak rahatladık. Koyunların kuzularını satıyoruz ve elde ettiğimiz gelirle daha güzel ve rahat yaşıyoruz. 100 koyunla başladığımız küçükbaş işinden geçen yıl ve bu sene kuzu aldık, yaklaşık 500 hayvana ulaştık. Kuzuları satıp elde ettiğimiz gelirle geçimimizi sağlıyoruz."

 

 

 

 

KAYNAK : AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • Cevat 1 hafta önce Şikayet Et
    Köy kendindir Köy benliğindir Köy kalpindir Toprak kanın canın yaşam kaynağin Hayvan işin Kalpin Canın Canım Paran Pulun İçeceğin Yiyeceğin Neslin Nesillerindir
    Cevapla
  • Aydın 1 hafta önce Şikayet Et
    Köyü seven hatun lazım önce sonra iş çok köylerde yöreye iklime göre iş düşünülür yapılır ama Küçük baş işi çok güzel bir iş tüm Türkiye'de büyük bir iş ve stratejik bir üretim konusu aslında
    Cevapla
  • Erdal 1 hafta önce Şikayet Et
    Bu işi yapanlardan bilgi al
    Cevapla
  • Kocaeli manavlari 1 hafta önce Şikayet Et
    Anne babalar hep tembelim yanında yaş 60 bizim devreler akıllı olanlar okudu bir yerlere geldi onun bir alt kademesi sanayi ve fabrikalara gitti. Tembel hayırsız olanlarkoyde kaldı ne ekiyor ne biçiyor haftanın beş günü ilçeye gezmeye anne baba köye disardakilerini koymuyor.hep birileri başkasının sırtındaki yuk.
    Cevapla
  • Çamoluklu dedolar. 1 hafta önce Şikayet Et
    Şehir hayatı kötü hâl aldı gidiyor tat huzur yok köy hayatı güzel temiz hava.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR