Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu

31 Mart seçimlerinde AK Parti'den CHP'ye geçen Sancaktepe Belediye binasına 2 milyar TL'lik borç asılmıştı. Tepki toplayan bu gelişme sonrası eski Belediye Başkanı Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu.

ABONE OL
GİRİŞ 18.04.2024 21:45 GÜNCELLEME 19.04.2024 00:29 GÜNCEL
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu

Yerel seçimlerde CHP'nin kazandığı Sancaktepe Belediyesi'nde borç tablosu belediye binasına asılmıştı. 15 sene AK Parti'nin yönettiği belediyenin yaklaşık 2 milyar TL borçla devralındığı iddia edilmişti.

Gündemi bir hayli meşgul eden bu gelişme sonrası  gözlerin çevrildiği eski başkan Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu.

BEST FM'de Ersoy Dede'nin radyo programına konuk olan eski başkan Şeyma Döğücü hakkındaki iddialara yanıt verdi.

"BORÇLARI ASIYORSANIZ GELİRLERİ DE ASIN"

Kamunun, belediyenin hiçbir kuruşunu peşkeş çekmediklerinin altını çizen Döğücü, "Hesabını veremeyeceğimiz bir şeyimiz yok. Her belediyenin borcu vardır. Belediyelerin kasası, banka kasası değildir. Oraya madem borçları asıyorsunuz o zaman gelirleri de asın. Alacakları da borçları da asarsınız ki bunlar karşılayabilir mi diye" ifadelerini kullandı.

"YENİDOĞAN METROSU HAFRİYAT KAMYONLARIYLA KAPATILIRKEN SEÇİLEN ŞAHIS METRO A.Ş'NİN BAŞINDAYDI"

Açıklamasının devamında 31 Mart yerel seçimlerinde sandıktan birinci çıkan mevcut başkan Alper Yeğin'e göndermede bulunan Döğücü, "Malum gazetede olan söylemleri var. 'Ben belediyeyi tanımıyorum, kimseyi bilmiyorum, belediyenin kasası boş...' şeklinde beyanları var. Ben oraya 4 tane sosyal tesis yaptım, konuk evi yaptım. Tesisleri gezip emeği geçenlere teşekkür bile etmiyorlar. Sancaktepe'de Yenidoğan metrosu hafriyat kamyonlarıyla kapatıldı. Şimdiki seçilen şahıs ise Metro A.Ş'nin başındaydı o dönem. Kendi ilçesini savunmadı. Şimdi vatandaş onlardan Yenidoğan metrosunu yapmasını bekliyor" dedi.

"GÜLSEM Mİ AĞLASAM MI BİLEMEDİM"

Sancaktepe Belediyesi'ndeki jakuzi tartışmalarına da değinen Döğücü, "Görüntüleri izleyince gülsem mi ağlasam mı bilemedim. Kendilerini gazeteci, siyasetçi zanneden kişilerin jakuziyle, banyoyla, tuvaletle uğraşmalarına gülsek mi ağlasak mı. Hakikaten çok rencide ettiler" şeklinde konuştu.

 

KAYNAK : Haber7
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 141 TÜMÜ
  • aksoy 1 hafta önce Şikayet Et
    secımı kaybettıgı gunun ertesı neden ıftar cadırını kaldırdıgını da acıklarmısın o cadır beledıye ımkanları ıle halka ıftar dagıtılıyordu senın cebındenmı cıkıyordu parası da vatandasını cezalandırıyprsun sadece bıraz samımıyet lazım sızde olmadıgı ıcın kaybettınız
    Cevapla
  • Bandırmalı 1 hafta önce Şikayet Et
    CHP' li başkanlar daha şimdiden kılıf hazırlamaya başladılar. Zonguldak' taki de borç pankartı astı. Erdoğan 1994 de müflis bir belediye aldı, hiç de yakınmadı. İstanbul'u mamur bir şehir yaptı. Demirden korkuyorsanız, trene binmeyeceksiniz.
    Cevapla
  • xyzt 1 hafta önce Şikayet Et
    evet istanbulu beton cöplügüne ,talan alanina dönüstürdükten sonra biz istanbula ihanet ettik dedi..
    Cevapla
  • Ömer 1 hafta önce Şikayet Et
    Demek metro inşaatına hafriyat dolduran adamı başkan seçtiler ve o adamdan birde metro bekliyorlar. Harika bir seçim. Beklesinler bakalım artık kaç sene beklerlerse.
    Cevapla
  • Osman 1 hafta önce Şikayet Et
    4,5 milyar TL bütçeye 1,9 milyar borç ekonomi diliyle %42 oran çevrilebilir bir rakam. Bence yeni başkan hiç ağlamasın. Zira ağası İmamoğlu'nun durumu çok daha vahim; 213 milyar TL bütçeye 160 milyar borç %75 oran dünyada birçok ülkeyi batıracak cinsten... Bence susun ve işine baksın, 5 yıl kısa bir süre...
    Cevapla
  • Zırdeli... 1 hafta önce Şikayet Et
    Ak Parti'den devraldığı belediyelerin tüm borcunu 100 milyar TL açıklıyor cahape.. sadece ekolu istanbul belediyesinin borcu 150 milyar TL... İstanbul belediyesi borç batağında lütfen açıklayın istanbul ve ankaranın borcunu kaynak dem ve teröre... Beter olacaksın ey millet bekle gör...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR