Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesi kullanılarak "oltalama" yöntemiyle yapılan bir dolandırıcılık girişimini ifşa ederek vatandaşları uyardı.

ABONE OL
GİRİŞ 19.04.2024 16:43 GÜNCELLEME 19.04.2024 17:10 GÜNCEL
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi

Vatandaşların parasını sömürmek için her geçen gün yeni bir yöntemle ortaya çıkan dolandırıcıların bir oyunu daha ifşa oldu. Cumhurbaşkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi dolandırıcıların yeni yöntemini duyurarak vatandaşları uyardı.

ERDOĞAN'IN SESİNİ KULLANIYORLAR

Son günlerde bazı sosyal medya platformlarında ve internet sitelerinde Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi'nin (BOTAŞ) adı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sesi kullanılarak "yatırım fırsatı", "ek gelir" gibi başlıklarla yayınlar ortaya çıktı. Cumhurbaşkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bunun dolandırıcıların 'oltalama' ismi verdiği yeni yöntemi olduğu duyurarak bu gibi reklamlara itibar edilmemesi konusunda paylaşımda bulundu. 

DMM'den yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi;

Bazı sosyal medya platformlarında ve internet sitelerinde Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi'nin (BOTAŞ) adı ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın sesi kullanılarak "yatırım fırsatı", "ek gelir" gibi başlıklarla yayınlanan ilanlar "oltalama" yöntemiyle dolandırıcılık girişimidir.

Bu ve benzeri internet siteleriyle kişisel bilgilerinizi paylaşmayınız. Dijital mecralarda, 'para kazandırma' vaadiyle yürütülen bu tür dolandırıcılık faaliyetlerine itibar etmeyiniz.
Resmi kurum ve kuruluşların internet sayfalarından yapılan açıklamaları takip ediniz. 

BOTAŞ UYARI YAPMIŞTI 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesinin kullanılarak yapılan dolandırıcılık yöntemiyle ilgili geçtiğimiz yıl BOTAŞ bir uyarı yayınlamıştı. 

BOTAŞ'tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti;

Son günlerde bazı internet siteleri ve sosyal medya hesapları üzerinden, başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere, eski ve yeni üst düzey bürokrat ve yöneticilerin ses ve görüntüleri ile birlikte KURULUŞUMUZUN ADI, LOGOSU VE GÖRSELLERİ kullanılarak “yatırım fırsatı” adı altında BOTAŞ Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ) hisselerinin satışa çıkarıldığı yönünde gerçeği yansıtmayan DOLANDIRICILIK GİRİŞİMLERİ ile karşılaşılmaktadır.

Yapay zekâ marifeti ile birçok haber kanalı ile resmi kurumun internet sayfalarının birebir kopyası oluşturularak ve inandırıcılığı artırmak amacıyla Kuruluşumuz üst düzey yöneticilerinin isim ve görsellerinin de kullanıldığı bu içerikler tamamen gerçek dışıdır.

BOTAŞ yüzde yüz kamu sermayeli bir kamu iktisadi teşebbüsüdür. Resmî web adresi “http://botas.gov.tr” olan Kuruluşumuzun herhangi bir HİSSE SATIŞI ya da vatandaşlarımızın doğrudan katılabileceği bir YATIRIM PLANI kesinlikle SÖZ KONUSU DEĞİLDİR.

Bahse konu hesaplar ve internet sitelerine karşı gerekli tüm yasal işlemler ivedilikle başlatılmış olup, VATANDAŞLARIMIZIN bu tür gerçek dışı duyurulara ve dolandırıcılık girişimlerine İTİBAR ETMEMESİ hususunu kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 34 TÜMÜ
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    ayrıca bu aralar yoğun bir şekilde TPAO , BOTAŞ ve çeşitli enerji şirketleri ile Selçuk Bayraktar 'ın sesi ve görüntüsü kullanılarak bu dolandırıcılık medyada yer almaktadır.
    Cevapla
  • Beytullah 1 hafta önce Şikayet Et
    yakalayin insanlarimiz iyi niyetli,ahmak inanan inanir kokunu kurutun
    Cevapla
  • vatandaş 1 hafta önce Şikayet Et
    ulan bunlara inanan insanlara ,inanma sahte diyorsun,inanma sahtekar diyorsun, sana inanmıyor, yine gidip bu sahtekarlara kanıyor inanıyor insanlar...hadi buyrun buradan yakın...sizin yönettiğiniz bu ülkede ,millet ya iddiacı olur, ya kumarbaz yada sahtekar başka çare mi bıraktınız insanlara???anlayana,
    Cevapla
  • Ahmet Kır 1 hafta önce Şikayet Et
    Beyefendiler, YENİ Mİ UYANDINIZ! Binlerce insan dolandirildi, aylardır yayınladıkları reklamlarla ortalığı kavuruyorlar. SİZ HENÜZ BİR AÇIKLAMA LUTFUNDA BULUNDUNUZ! Günaydın size! Artık görevinizi bihakkın yaptiniz(!) Hadi uykuya geç kalmayın... İyi uykylaar...
    Cevapla
  • Arif 1 hafta önce Şikayet Et
    Sosyal medya platformlarında Baykar Botaş Türkiye Petrolleri gibi firmalar içinde aynı sahte reklamlardan var. Aynı şekilde bonanza isminde kumar reklamlarıda dolanıyor ama kimse müdahalede bulunmuyor. Ortaokul bebeleri bile kumar illetine batmış durumda. Dolandırma amaçlı diye şikayet ettiğimiz halde hiçbiri kaldırılmıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR