Görüşme isteğini reddeden eski sevgilisini öldüren sanığın cezası belli oldu!

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, görüşme tekliflerini reddeden eski sevgilisi Yeşim Sönmez’i (36) pompalı tüfekle vurarak öldüren Başaran Çevikoğlu (40), iyi hal indirimiyle müebbet hapse çarptırıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 20.04.2024 13:24 GÜNCELLEME 20.04.2024 14:11 GÜNCEL
Görüşme isteğini reddeden eski sevgilisini öldüren sanığın cezası belli oldu!
Görüşme isteğini reddeden eski sevgilisini öldüren sanığın cezası belli oldu!

Olay, 30 Nisan 2023’te Ereğli ilçesi Ömerli Mahallesi'nde meydana geldi. Saltukova Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nde çalışan Başaran Çevikoğlu, otomobille eski sevgilisi Yeşim Sönmez'in evinin önüne geldi. Yeşim Sönmez motosikletini park edip eve girmeye çalıştığı sırada Başaran Çevikoğlu ile karşılaştı.

Çevikoğlu, kadının önünü kesince tartışma çıktı. İddiaya göre Çevikoğlu, otomobilinden aldığı pompalı tüfekle Sönmez'e 2 el ateş açtı. Başından ve göğsünden yaralanan Yeşim Sönmez, kanlar içinde yere yığıldı. Çevredekilerin haber vermesiyle olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Bu sırada saldırgan kaçtı. Yeşim Sönmez, kaldırıldığı Ereğli Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Başaran Çevikoğlu'nun, 12 yaşında bir kızı olan Sönmez'le görüşmek istediğini, ancak kadının bunu reddettiği belirtildi. Başaran Çevikoğlu yakalanıp, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

İYİ HAL İNDİRİMİ UYGULANDI

Ereğli Ağır Ceza Mahkemesi’nde davanın karar duruşması görüldü. Duruşmada, öldürülen kadının ailesi ile tutuklu sanık ve taraf avukatları hazır bulundu. Son sözü sorulan sanık ağlayarak, “Çok pişmanım, keşke böyle bir şey yapmasaydım” dedi.

Mahkeme heyeti Çevikoğlu’na ‘Tasarlayarak kadına karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezasına karar verdi. İyi hal indirimi uygulanan sanığın cezası ‘müebbet hapse’ indirildi.

AİLE TEPKİ GÖSTERDİ

Sönmez’in acılı annesi Emine Leyla Sönmez, karara tepki göstererek, “Böyle bir olayda bu nasıl karar? Tasarlayarak adam öldürme suçu sabit bir katile nasıl olur da iyi halden indirim yapılır?” dedi. Mahkeme çıkışında aile üyeleri kararı istinafa götüreceklerini belirtti.

KAYNAK : DHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Bu hakimler de bir tuhaf. Ver 5 kere müebbet,3 e indir. Aile yine itiraz ederdi ! Ölene kadar özgürler,öldükten sonra devlet suçlu !!!
    Cevapla
  • Doğrucu Davut 1 hafta önce Şikayet Et
    Şeriat gelsin,idam kısas gelsin ,cinayetler,hırsızlıklar,yaralama,gasp,dolandırıclık hepsi anında biter,mahkeme salonları boşalır,millet huzura erer.Huzur islamdadır.
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    ne aşkı yahu bunların ki zina zina yazık çok yazik
    Cevapla
  • Bozoklar 1 hafta önce Şikayet Et
    Olay 30 Nisan 2023 de gerçekleşmiş, 10 Mayıs 2023 tarihinde bir hafta şehir meydanında salladirsaydiniz Ereğli'de bir daha cinayet olmazdı. Bir yıl sonra iyi hal indirimi yaparsinız.
    Cevapla
  • fakirullah 1 hafta önce Şikayet Et
    cinayetin iyi hâl indirimi nasıl oluyo
    Cevapla
  • Başka Bilen Ypk 1 hafta önce Şikayet Et
    Sen anlamazsın. Sadece Türkiye Yüzyılı'nın mimarı olan reisimiz biliyo...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR