Cumhurbaşkanı Erdoğan Irak'a gidiyor: Bakan Fidan: 20'nin üzerinde anlaşma imzalanacak

Sondakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yarınki Irak ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Fidan, 'Ziyaret Erbil ve Bağdat olmak üzere iki ayaklı olacak. Ziyarette 20'den fazla anlaşma imzalanacak' dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 21.04.2024 15:15 GÜNCELLEME 21.04.2024 15:57 GÜNCEL
Cumhurbaşkanı Erdoğan Irak'a gidiyor: Bakan Fidan: 20'nin üzerinde anlaşma imzalanacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan Irak'a gidiyor: Bakan Fidan: 20'nin üzerinde anlaşma imzalanacak

SON DAKİKA HABERİ... Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Moritanyalı mevkidaşı Merzuk ile ortak basın toplantısı düzenledi. Fidan, gündeme dair önemli açıklamalar yaptığı basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın gerçekleştireceği Irak ziyaretine dair de konuştu.

Olası harekat öncesi Erdoğan’dan kritik adım! Tarihi ziyaretin şifreleri belli olduOlası harekat öncesi Erdoğan’dan kritik adım! Tarihi ziyaretin şifreleri belli oldu

Bakan Fidan'ın açıklamalarından bazı satırbaşları:

"Uzun zamandır çalışmalar devam ediyor. Güvenlik başta olmak üzere, enerji, tarım, su, ziraat, sağlık, eğitim ve başka diğer alanlarda çok fazla yürütülen çalışmalar var.

Seyahat iki ayaklı olacak, Bağdat ve Erbil ayağı var. Bağdat'la sayın Cumhurbaşkanımız, hükümet başkanı Muhammed Şiya es-Sudani ile bir araya gelip bir çalışma toplantısı yemeği olacak. Kendisi Irak Cumhurbaşkanıyla da bir araya gelecek.

20'DEN FAZLA ANLAŞMA İMZALANACAK

Cumhurbaşkanımızın Irak'ı ziyaretinde 20'den fazla anlaşmanın imzalanması için ön mutabakatlar tamamlandı.

Uzun zamandır bakanlar düzeyinde, diğer bürokratlar düzeyinde, iş adamları düzeyinde çok çeşitli temaslar devam ediyordu. Ama şimdi bugünkü gelinen olgunluk itibariyle artık Cumhurbaşkanımızın Irak'ı ziyareti ve orada bir stratejik çerçeve anlaşmasıyla özellikle çok alanda aynı anda nasıl bir iş birliği yürütülebilir bunun bir stratejik vizyonu ortaya konulacak. Bu iki ülke ilişkilerinin geleceği açısından önemli bir yol haritası teşkil edecek.

İlişkilerimizi kurumsallaştırarak ileriye götürmek, başarıyı bir tesadüf olmaktan çıkarmak daha sistemli hale getirmek ve iki ülke arasındaki ilişkilerde kalıcı faydaları ortaya koymak arzusundayım.

KALKINMA YOLU PROJESİ

Kalkınma Yolu Projesinin hayata geçmesi durumunda Irak halkı ve bölge halkları için önemli bir örnek teşkil edeceğine inanıyoruz.

Moritanya en başından bu yana Gazze’de akan kanın durdurulması için kararlı bir tutum sergilemiştir."

KAYNAK : AA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 20 TÜMÜ
  • Obo 1 hafta önce Şikayet Et
    Yahu yıllardır düşmanlık pohpohluyordunuz ana akım medya ve yazarları uffff iğrendirdiniz
    Cevapla
  • Türk 1 hafta önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun...
    Cevapla
  • Kamil 1 hafta önce Şikayet Et
    Kalkınma Yolu Ticaret Koridorunu inşa edelim , Size Garanti diyorum , uçuşa geçeceğiz , Avrupa Birliği gel ne olur üye ol diye kapımızın önünde kıvranacak .
    Cevapla
  • Turco 1 hafta önce Şikayet Et
    Şeytan ABD aynı 10 sene önce olduğu gibi yine sabote edecektir. O zaman da hattı sabote edip ticarete engel oldular. Kürtler adına savaştığını iddia eden PKK, Erbil petrolünün satışına engel oluyor bunu nereye koyacaksınız PKK bozuntuları
    Cevapla
  • Mehmet Akif 1 hafta önce Şikayet Et
    ABD ve İsrail bu anlaşmayı bozmak isteyebilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR