Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı! Heyecanlandıran maddeler

Diyanet İşleri Başkanlığı, lise çağındaki gençlere yönelik Kur'an eğitim merkezleri ile ilgili Resmi Gazete'de yönetmelik yayımladı. Yönetmelik, eğitim merkezlerinin fiziki şartlarından eğitim sürecine kadar pek çok konuyu ele alıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 21.04.2024 17:51 GÜNCELLEME 21.04.2024 18:10 GÜNCEL
Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı! Heyecanlandıran maddeler
Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı! Heyecanlandıran maddeler
  • Haber7

Diyanet İşleri Başkanlığı’nca lise çağındaki gençlere yönelik “Kur'an eğitim merkezleri” açılmasına ilişkin yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

KUR’AN EĞİTİM MERKEZLERİNİN İŞLEYİŞİ BELLİ OLDU

Yönetmelikte Kur'an eğitim merkezlerinin işleyişi ve hedefleri netleşti. Yönetmelikte Kur'an eğitim merkezlerinin, öğrencilere Kur'an-ı Kerim, temel dini bilgiler ve Arapça ile İslami ilimler alanında eğitim vermek amacıyla kurulduğu belirtiliyor.

MEZUNİYET BELGESİ VERİLECEK

Öğrencilerin dini bilgi ve becerilerini geliştirmek, sosyal ve kültürel açıdan gelişimlerini sağlamak ve ahlaki değerlere önem veren bireyler yetiştirmek amacı taşıyan merkezlerden mezun olan öğrencilere mezuniyet belgesi de verilecek.

İşte yönetmelikte yazan hedefler, ilkeler, görev ve faaliyetler…

KAYNAK : Haber7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 67 TÜMÜ
  • başkan 1 hafta önce Şikayet Et
    güzel bir çalışma içi boş degilsee
    Cevapla
  • Bir Garip kul 1 hafta önce Şikayet Et
    Ana sınıfı dahil ilk 3 yıl çocuklara dînî-ahlâkî eğitimle vatandaşlık, sorumluluk, aidiyât bilinci temelden yerleştirilmelidir. Kişilik yerleştikten sonra (gençlik elden gittikten sonra) yapılanların çok da faydası yok. Bu konu sadece diyânete havale edilecek kadar da basit değil. Topyekûn bir seferberlik ilan edilmelidir ki bu sorunun üstesinden gelinebilsin. Yoksa halimiz perişan...
    Cevapla
  • Boşver 1 hafta önce Şikayet Et
    Ahlak anasınıfında ve ilkokulda verilir bunu diyanette biliyorki lise çağına gelmiş bireyin ahlakı oturmuş olur değiştiremezsiniz, diyanetbaşkanı ve cumhurbaşkanı fazla değil bir hafta liseli öğrencilerin kullandığı toplu taşımalara binsinler memleketin geleceğini nasıl ahlaksızlaştırdıklarını gözleriyle görsünler verdikleri eğitimle ne yetiştirdiklerine baksınlar
    Cevapla
  • İ. Tiryaki 1 hafta önce Şikayet Et
    Birinci sıradaki M.Akdoğan kardeşimin görüşüne değil sadece yüreğimle , bütün varlığımla katılıyorum. Allah cc ı gereğince tahkiki olarak ( Bediüzzaman metodu ile ) tanımak Müslüman için temel ehemmiyettedir. Hakiki imanı kazanan İslam'ın diğer icablarını hem de bir an önce öğrenip yaşamaya kendiliğinden ( başlayacaktır.Kainatta her şey ama her şey Allah cc a imanla mana kazanır.
    Cevapla
  • M.akdoğan 1 hafta önce Şikayet Et
    Eğer tahkiki imanı bediüzzamanın metoduyla verebilirseniz insan sadece FATİHA suresiyle alim ve gerçek mücahit olur ve zarar vermeden islama hizmet eder
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR