İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç Hakk'a yürüdü

Mahmut Efendi’nin vefatı sonrası 2 yıl önce cemaatin başına geçen İsmailağa Cemaati'nin 94 yaşındaki lideri Hasan Kılıç'ın hayatını kaybettiği açıklandı. Kılıç'ın cenazesi, bugün ikindi namazını müteakip Fatih Camii'nden kaldırılacak.

ABONE OL
GİRİŞ 23.04.2024 01:37 GÜNCELLEME 23.04.2024 10:56 GÜNCEL
İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç Hakk'a yürüdü
İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç Hakk'a yürüdü

İsmailağa Cemaati'nin 94 yaşındaki lideri Hasan Kılıç'ın hayatını kaybettiği açıklandı.

Hasan Kılıç kimdir ve nerelidir? İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç’ın biyografisiHasan Kılıç kimdir ve nerelidir? İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç’ın biyografisi

ÖNCEKİ GÜN HASTANEYE KALDIRILMIŞTI

Önceki gün hastaneye kaldırılan Kılıç'tan bugün ise acı haber geldi.

İsmailağa Cemaati'nin resmi sosyal medya hesabından yapılan duyuruda Hasan Kılıç'ın hayatını kaybettiği duyuruldu.

İsmailağa'dan yapılan açıklamada, "Şeyhimiz Hasan Efendi Hazretlerimiz (Kuddise Sirruhû) rahmet-i Rahmân'a kavuşmuştur. Ümmet-i Muhammed'in başı sağ olsun!" denildi.

CENAZE NAMAZI FATİH CAMİİ'NDEN KALDIRILACAK

Kılıç'ın cenazesinin bugün (23 Nisan Salı) ikindi namazını müteakip Fatih Camii'nden kaldırılacağı ve Sakızağacı Şehitliği'nde toprağa verileceği ifade edildi.

"HANIM KARDEŞLERİMİZİN DİKKATİNE"

İsmailağa Cemaati Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Cenazeye katılacak kardeşlerimizin uhuletle ve suhuletle, hiçbir taşkınlığa sebebiyet vermeden hassasiyetle hareket edeceklerine inanıyoruz. Ayrıca, hanımların yoğunluktan dolayı yaşanabilecek olumsuzluklardan muhafazası gayesiyle cenazelere katılmamaları Mahmud Efendi Hazretlerimizin üzerinde önemle durduğu hususlardandır. Hanım kardeşlerimizin bu uyarıyı dikkate alarak cenazeye katılmamalarını rica ederiz" ifadeleri yer aldı.


CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE MURAT KURUM 31 MART ÖNCESİ ZİYARET ETMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, 31 Mart yerel seçimleri öncesi Kılıç'ı ziyaret etmişti. 

HASAN KILIÇ KİMDİR?

Hasan Kılıç Hoca Efendi 1930'da Trabzon’un Çaykara ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Trabzonlu'dur. Mahmud Efendi'nin dünürüdür. Hasan Hoca Efendi evlidir. 4 de çocuğu vardır. 

Çocukluk dönemini Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı Çaybaşı köyünde geçirdi. Küçük yaşlarda babası vefat etti. Temel dini eğitimini annesinden alan Kılıç, 10 yaşında hafız oldu. Sonrasında hem eğitim hayatına hem de çalışmaya devam etti. Diğer yandan da Arapça tahsilini devam ettirdi. 

Hasan Kılıç, hayatının bir döneminde ise Bursa'da bulundu. Küçük yaşlardan itibaren, farklı hocalardan ilim tahsil etmeye başladı.

MAHMUT EFENDİ İLE NASIL TANIŞTI?

Trabzon’a bağlı Of ilçesinde bulunan Sıraağaç Köyü’nde bulunan Hacı Dursun Efendi’nin yanına eğitim almaya gitti. 2 yıl orada Arapça eğitimi aldı. Mahmut Efendi İle tanışması da orada gerçekleşti. 

Nur Efendi'nin öğrencisi olan Hasan Kılıç, Mahmud Efendi'nin yanında kalarak ondan da ders aldı. Uzun yıllardan beri İsmailağa Cemaati'nde talebe yetiştirmektedir. Mahmud Efendi'ye yakınlığı ile bilinen Hasan Kılıç, 24 Haziran 2022 itibariyle İsmailağa Cemaati'nin lideri oldu. 

ESERLERİ

Hasan Kılıç Hoca Efendi’nin bugüne dek yazdığı çok sayıda kitap bulunmaktadır. İşte o eserlerden bazıları:

Tembihat

Mektubat-I Mahmudiye

Fatiha Tesviri

Umre Sohbetleri

Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR 422 TÜMÜ
  • Gokturk 1 hafta önce Şikayet Et
    Inna lillahi ve inna ileyhi raciun
    Cevapla
  • yurdum 1 hafta önce Şikayet Et
    Ahiret günü, Allah azze ve Celle sorguladığında her şey bir bir ortaya çıkar
    Cevapla
  • Mehmet 1 hafta önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Allah tahmet eylesin mekanı cennet olsun
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    ALLAH rahmet eylesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR