İstanbul Valisi Davut Gül açıkladı: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olacak

Son dakika haberi.... İstanbul Valisi Davut Gül "Taksim Meydanı bu yıl 1 Mayıs kutlamalarına kapalıdır. Kutlamaların yapılacağı alan bu hafta içi netleşecek" ifadelerini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 23.04.2024 15:16 GÜNCELLEME 23.04.2024 15:17 GÜNCEL
İstanbul Valisi Davut Gül açıkladı: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olacak
İstanbul Valisi Davut Gül açıkladı: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olacak

SON DAKİKA HABERİ... İstanbul Valiliği 1 Mayıs İşçi Bayramı'nın Taksim'de kutlanmasına ilişkin taleplerle ilgili beklenen açıklamayı yaptı.

1 MAYIS'TA TAKSİM'E İZİN YOK

İstanbul Valisi Davut Gül, Taksim Meydanı'nın 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olacağını açıkladı. Gül açıklamasında "Kutlamaların yapılacağı alan bu hafta içi netleşecek" ifadelerini kullandı. 

Gül, başta DİSK ve KESK olmak üzere Taksim için talepte bulunan herkesle konuştuklarını ve kutlamaların bu sene Taksim'de olmayacağını sendikalara izah ettiklerini anlatarak, şunları söyledi:

"İstanbul'un herhangi bir yerinde uygun gördükleri bir yerde karar verirlerse de bunun coşku içinde, günün anlamına uygun, demokrasi şenliği şeklinde kutlanması için üzerimize düşeni yapacağımızı söyledik. Kendi aralarında istişare ediyorlar. İnşallah her sene olduğu gibi bu sene de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü olarak, emekçilerimizin bayramı olarak İstanbul'da İstanbul'umuza yakışır bir şekilde coşku içinde kutlanır."

Olayın taraflarıyla iki kez görüştüklerini kaydeden Gül, kutlama yerinin bu hafta içinde netleşeceğini ifade etti.

Gül, kutlamaların Taksim'in dışındaki herhangi bir alanda yapılacağını yineleyerek, "O alanın neresi olacağına karar verip bizden talep edecekler. Biz de güvenlik tedbirleri başta olmak üzere bütün lojistiğini ve ne gerekiyorsa üzerimize düşeni yapacağız." diye konuştu.

KAYNAK : İHA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 16 TÜMÜ
  • misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Neden yasak? Elin turisti gelip dolaşıyor. Kendi vatandaşın toplantı yapamıyor. Biri simge yaptı orada toplanayım diye öbürü de inat ediyor yaptırmam diye. Kör dövüşü. Bırakın kurtlarını döksün gitsinler.
    Cevapla
  • Amedli 1 hafta önce Şikayet Et
    1 Mayıs kutlaması sadece sendikaya fayda var işçiyi düşündükleri yok işçilere çağrımdır gitmeyin sendikanın ekmeğine yağ sürmeyin.
    Cevapla
  • yazıcı 1 hafta önce Şikayet Et
    Anlaşılır gibi değil git başka yerde kutla sanki Kible edinmişler taksim kutsal mekanmı ??
    Cevapla
  • Hani 1 hafta önce Şikayet Et
    Turistik bölge kardeşim, gavurluk inadı işte....
    Cevapla
  • memo can 1 hafta önce Şikayet Et
    ikinci gezinin pesinde olanlar avucunu yalasinlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR