İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu

İsmailağa Camii imamı Salih Topçu, Hasan Kılıç Hocaefendi'nin vefatının ardından İsmailağa Cemaati'nin manevi liderinin kim olduğunu açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 23.04.2024 18:02 GÜNCELLEME 24.04.2024 10:55 GÜNCEL
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu

İsmailağa Cemaati'nin 94 yaşındaki manevi lideri Hasan Kılıç Hocaefendi Hakk'ın rahmetine kavuştu.

HASAN KILIÇ HOCA'YA VEDA!

Hasan Kılıç Hocaefendi'nin cenaze namazı, Fatih Camii’nde kılındı. Cenaze törenine Başkan Erdoğan da katıldı



CEMAATİN YENİ LİDERİ BELLİ OLDU

İsmailağa Camii imamı Salih Topçu, İsmailağa Cemaati'nin manevi lideri olarak Fikri Doğan Hoca'nın tayin edildiğini açıkladı.

Dua edip tezkiye konuşması yapan İsmailağa Camisi İmamı Salih Topçu, şunları kaydetti:

"Hasan Efendi Hazretimiz dün itibarıyla Hakk'ın rahmetine kavuşuyor. Ancak önceden Hasan Efendi Hazretimizin tensibiyle teklifiyle camiamızın başında cenaze namazını kıldıran, Efendi Hazretimizin arkasından onun yaş haddinden emekli oluşunun peşinde, Efendi Hazretimiz tarafından İsmailağa Cami-i Şerifi'nde imam olarak görev yapan kıymetli Fikri Doğan Hocamız, Hasan Efendi Hazretimizin yerine halifesi olarak taayyün edilmiştir. Bunu bütün camiamıza, sizlere arz ederim."

İSMAİLAĞA CEMAATİ'NDEN AÇIKLAMA

 

İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı, Fikri Doğan Hoca'nın cemaatin yeni lideri olduğunu açıkladı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Rasûlüllah Efendimiz'e bağlanan Silsiletü'z-Zeheb (altın silsile), birbiri ardına eklenen altın halkalar vasıtasıyla bugüne ulaşmıştır. Hasan Efendi Hazretlerimiz de Mahmud Efendi Hazretlerimizin halifesi olarak irşâd hizmetlerini sürdürmüş ve Ahmed Fikri Doğan Efendi Hazretlerimizi şahidlerin huzurunda halife tayin etmiştir. Bu gerçek bugün Fatih Camii'nde cenaze namazı sonrası ve Sakızağacı Şehidliği'nde defin işlemleri sonrası ilân edilmiştir.

Buna göre, Mahmud Efendi Hazretlerimizin emriyle kendilerinden sonra İsmailağa Cami-i Şerîfinin İmam Hatibi olan Fikri Efendi Hazretlerimiz, altın silsilenin 38. halkası olarak irşâd hizmetlerini İsmailağa Cami-i Şerîfinde sürdürecektir.

İhvân ve muhibbânımıza hürmetle duyurulur."


FİKRİ DOĞAN HOCA KİMDİR?

İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri Fikri Doğan olmuştur. Fikri Doğan cemaate ait olan Siraç Yayınevi’nde hizmetlerle bulunduğu biliniyor. 

Fikri Doğan, Trabzonlu’dur. Uzun yıllar İsmailağa Camii’nde imamlık yapmıştır. Fikri Doğan, İsmailağa Camii Emekli İmam Hatibi olarak biliniyor.

Fikri Doğan’ın Delîlü's-Salikîn Siracü'l-Müttakîn Tercümesi isimli kitabı bulunmaktadır.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 243 TÜMÜ
  • KORGAN'Lİ 1 hafta önce Şikayet Et
    Lider İbrahim Uslu Hoca'dır.
    Cevapla
  • Www 1 hafta önce Şikayet Et
    İllaki silsile devam edecek diye bir kaide mi var, vekil olarak bir hoca devam ettirebilir. Daha dün hazretleri demiyordu bugun hemen hazret denoyor. Fikri hoca veya başkası normal bir lider olarak vekil olarak devam ederdi
    Cevapla
  • mta 1 hafta önce Şikayet Et
    Cübbeli ibrahim efendisini seçmişti...?
    Cevapla
  • Ehli sünnet 1 hafta önce Şikayet Et
    Ismailaganin yeni lideri denizli vekili ibrahim efendidir. Devşirme hocaların istişareleri ile seçilmiş hocalar değil. Vesselam
    Cevapla
  • haydi bre 1 hafta önce Şikayet Et
    Bu cemaat birbirini iyice kırmadan Türkiye genelinde seçim yapar gibi oy kullansınlar liderlerini seçsinler...Manevi durum söz konusu deyilse ki deyil gibi görünüyor , seçim en adili...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR