Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Öğretmen atamalarında önümüzdeki hafta sayı netleşir." dedi. Bakan Tekin, müfredatla ilgili Talim Terbiye Kurulunun çalışmalarının devam ettiğini de söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.04.2024 20:05 GÜNCELLEME 24.04.2024 10:08 GÜNCEL
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!

Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarına ilişkin "Atama sayılarını Hazine ve Maliye Bakanımızla birlikte önümüzdeki hafta içerisinde açıklayacağız." dedi.

Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü nedeniyle Meclis Tören Salonunda verilen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"MÜFREDATLA İLGİLİ TALİM TERBİYE KURULUNUN ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR"

Müfredatla ilgili yapılan çalışmalara ilişkin bir soruyu cevaplayan Tekin, Talim ve Terbiye Kurulunun ön incelemeleri yaptığını; süreç biter bitmez askıya çıkarılacağını belirtti.

Müfredatla ilgili çalışmaların gelecek hafta tamamlanacağını dile getiren Tekin, şunları kaydetti: "OECD'nin yaptığı derecelendirme mekanizmaları var. Kamuoyunun bizimle yarıştırdığı ülkelerdeki müfredat yoğunluğu ile bizimkini karşılaştırdık. Oradaki yoğunluğa yaklaştırmaya çalıştık. O ülkelerden yaklaşık 2 kat fazla müfredat yüklüyoruz çocuklara. Birincisi, çocuklara daha fazla müfredat yüklüyoruz, ikincisi ise orada olduğu gibi beceri temelli değil, bilgi, kazanım temelli veriyoruz. Bahsettiğimiz ülkelerde çocukların aldıkları eğitimi gündelik yaşam becerilerine dönüştürüp dönüştüremediği ölçülürken biz normal bilgi olarak veriyoruz. Halbuki bahsedilen sınavlarda bunlar ölçülüyor. Hem müfredat olarak daha fazla hem de farklı bir mantıkla verdiğiniz zaman rekabet edemiyorsunuz."

Müfredatı seyrelteceklerini vurgulayan Tekin, "Halbuki biraz bunu seyreltsek, çocuklarımızın kapasitelerine uygun, öğretmenlerimizin süresinde yetiştirebileceği hale getirebilsek hem çocuklarımız daha rahat öğrenecek hem de sistem rahatlayacak hem öğretmen arkadaşlarımız koştura koştura müfredatı yetiştirmek için çaba harcamak zorunda kalmayacak. Dolayısıyla ortalama yüzde 35 bandında bir seyreltme var." diye konuştu.

"ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA AÇIKLAYACAĞIZ"

Bakan Tekin, öğretmen atama rakamlarına ilişkin bir başka soruya ise "Öğretmen atama sayılarını Hazine ve Maliye Bakanımızla birlikte önümüzdeki hafta içerisinde açıklayacağız." cevabını verdi.

 

KAYNAK : İHA, NTV, AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 62 TÜMÜ
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    öğretmen devletı olacak bir talebeye iki öğretmen
    Cevapla
  • Salim . 1 hafta önce Şikayet Et
    Lüzumsuz bütün eğitim fakülteleri kapatılmalı.
    Cevapla
  • Ne Ataması La? 1 hafta önce Şikayet Et
    Devletimin yerinde olsam; norm fazlası Ankara vb gibi yerlerde bir dk bile derse girmeden çatır çutur maaş alanları ayıklarım. Meslekten ihraç ederim. Bu ve buna benzer odalar dolusu devlete ve millete beş kuruş menfaati olmayan memurlar var. Onları da alırım görevden. Öğretmenlere, Polise, Devletin diğer kademesindeki vicdanlı ve insaflı memurlara tam yetki vermeden atama olmamalı
    Cevapla
  • yörükoğlu 1 hafta önce Şikayet Et
    Anlaşıldı yorumlara bakılırsa bu ülkede herkes eğitim uzmanı hayır profesörü.
    Cevapla
  • Mert 1 hafta önce Şikayet Et
    Tezli yüksek lisans ve doktora yapanlara, öncelik tanınmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR