16 ilde eş zamanlı operasyon! Çok sayıda gözaltı var

16 ilde siber suçlarla mücadele kapsamında gerçekleştirilen Sibergöz-33 ve Sibergöz-34 Operasyonları'nda 63 şüpheli yakalandı.

ABONE OL
GİRİŞ 24.04.2024 08:55 GÜNCELLEME 24.04.2024 08:55 GÜNCEL
16 ilde eş zamanlı operasyon! Çok sayıda gözaltı var
16 ilde eş zamanlı operasyon! Çok sayıda gözaltı var

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde Mersin, İstanbul, Hakkari, Tekirdağ ve Niğde'de nitelikli dolandırıcılık, yasa dışı bahis ve çocuk müstehcenliği suçlarının bilişim sistemleri kullanılarak işlenmesine yönelik Sibergöz-33 Operasyonu düzenlendiğini belirtti.

Operasyon kapsamında 16 şüphelinin yakalandığını aktaran Yerlikaya, şu bilgileri paylaştı:

"Operasyonlar sonucunda şüphelilerinin banka hesaplarında ilk belirlemelere göre 18 milyon 500 bin lira para hareketliliği olduğu tespit edildi. Operasyonlar sonucu 18 cep telefonu, 13 bilgisayar, çok sayıda sim kart, taşınabilir bellek, CD, kamera ve çok miktarda Türk lirasına el konuldu."

Yerlikaya, 11 ilde de nitelikli dolandırıcılık ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama suçlarını işleyenlere yönelik Sibergöz-34 Operasyonu düzenlendiğini bildirdi.

Operasyonda 47 şüphelinin yakalandığı bilgisini veren Yerlikaya, şunları kaydetti:

"Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Kocaeli, Adana, İstanbul, Samsun, Gaziantep, Mersin, İzmir, Denizli, Düzce, Ordu ve Bursa'da düzenlenen Sibergöz-34 Operasyonları'nda şüphelilerin, Facebook Marketplace isimli e-ticaret platformundan 'konteyner, elektrikli araba vb.' ilanı verdikleri, iletişime geçtikleri vatandaşlardan 'ürün bedeli' adı altında para talep ederek haksız kazanç sağladıkları tespit edildi. Operasyonlar sonucu çok sayıda dijital materyale el konuldu."

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • ahmet 1 hafta önce Şikayet Et
    merak ediyorum bunlar ne kadar ceza alacak
    Cevapla
  • ziyaretçi 1 hafta önce Şikayet Et
    Facebook Marketplace isimli e-ticaret platformunda adam dolandırıyorlar binlerce mağdur var. Adam parayı alıyor malı göndermiyor. tekrar aynı resimleri koyup dolandırmaya devam ediyor.
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    mardin ilçelerinde galeri rentacar vs gibi isimler altında bir sürü çete ler var işin garibi bir operasyon olur nedense hemen jet hızıyla serbest kalırlar buda akıllara rüşvet veriyorlar geliyor devlet istese temizler ama vatandaş artık şüpheleniyor devlete olan güveni kaybetmiş görünüyor
    Cevapla
  • karaburun 1 hafta önce Şikayet Et
    Denetimli Serbestlik Sal Gitsin Gözaltına Aldında Kısas mı Uyguladın Yada Gayrimenkul ve ya Banka Hesaplarını Devlete mi Geçirdin yoooo
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR