Son Dakika: Erdoğan'dan 1915 mesajı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan’a 1915 olaylarına ilişkin bir mesaj gönderdi. Erdoğan, “Tarihte yaşananlar vicdanın, bilimin rehberliğinde ele alınmalıdır.” ifadelerini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 24.04.2024 12:37 GÜNCELLEME 24.04.2024 13:51 GÜNCEL
Son Dakika: Erdoğan'dan 1915 mesajı!
Son Dakika: Erdoğan'dan 1915 mesajı!

SON DAKİKA HABERİ: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1915 olaylarına ilişkin Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan’a bir mesaj gönderdi.

Erdoğan mesajında, “Birinci Dünya Savaşı’nın ortaya çıkardığı olumsuz şartlarda hayatını kaybeden Osmanlı İmparatorluğu vatandaşı Ermenileri bugün bir kez daha saygıyla anıyor, torunlarına taziyelerimi iletiyorum. Çatışmalar, isyanlar, çete hareketleri ve tedhiş eylemleri nedeniyle vefat eden, şehit edilen Osmanlı toplumunun tüm mensuplarına da Allah’tan rahmet niyaz ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Birinci Dünya Savaşı’nın Osmanlı topraklarında yol açtığı yıkımın, hafızalarda derin izler bıraktığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ecdadımızdan bize miras kalan huzur ve barış ikliminin devamı, ancak müşterek gayretlerimizle mümkün olabilir. Ürettikleri kültürel ve beşerî eserlerle Anadolu topraklarını zenginleştiren Ermeni vatandaşlarımızın emniyeti, refahı ve mutluluğu bugün de teminat altındadır.” dedi.

Ermeni vatandaşların ötekileştirilmesine, dışlanmasına, kendi vatanında ikinci sıfın hissetmesine izin vermeyeceklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tarihte yaşananları, radikal söylemlere, ötekileştirmeye, nefret diline geçit vermeden, aklın, vicdanın ve bilimin rehberliğinde ele almamız önemlidir. Milli belleğimize kazınan hadiseler arasında ayrım yapmaksızın, empati kurulması, ekilen nefret tohumlarının kök salmasını da engelleyecektir. Dünyayı çepeçevre saran şiddet ve savaş sarmalından gelecek kuşakları korumanın yolunun, ortak acılarımızdan çıkaracağımız dersler ışığında, geleceğimizi birlikte inşa etmekten geçtiğine inanıyoruz. Bu düşüncelerle, Ermeni Toplumu’nun kıymetli mensuplarını en kalbi duygularımla bir kez daha selamlıyorum.” ifadelerini kullandı.

KAYNAK : Haber7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 21 TÜMÜ
  • Misak-ı Milli 1 hafta önce Şikayet Et
    Ermenilerin ve Yunanlıların Türklere karşı işlediği vahşi katliamlar eğitim sisteminde yeni nesillere anlatılmalı. Mora yarım adasında Yunanlıların Türklere karşı yaptığı soykırımlar anlatılmalı.
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Irkı ermeni olmayıpta daha ermeni görünen yerli lümpenlere ne demeli...
    Cevapla
  • Tual 1 hafta önce Şikayet Et
    1915 değil 2024 konuşulmalı soykırım kıyım vahsed katliam Gazze'de yasanıyor katil İsrail tarafından dünya katil İsraili konuşmalı
    Cevapla
  • Yeter yalan biti 1 hafta önce Şikayet Et
    Yahu şu eemeni yalanından bir türlü kurtulamadık yokmu bir aklı başında insan yahu bir buçuk milyon yalanı dünya rekoru yalan ABD iç savaşında kaçbin kişi ölmüş koskoca Osmanlı birinci Dünya Savaşı'nda iki milyon vatandaşını kaybetmiş bu Ermeniler tüm Osmanlı'da yaşasa gene bu sayıya ulaşılamaz bin beşyüzü sıfır. Koyup anlatmışlar aynı Yahudiler. Gibi biri bin yapıp karşı tarafı suçlamak
    Cevapla
  • mahmuthan 1 hafta önce Şikayet Et
    Atam Osmanlı gibi ülkemizde hainlik yapan pkk sempatizanları da acilen TECHİR yapılmalıdır. Kürt devletini gitsinler ne kuruyorsa kursunlar.Ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti toprakları kanla alınmıştır.Yiblne de kanla mücadele ederiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR